Читај ми!

Лалић изнео детаље бројних убистава клана Вељка Беливука

У Специјалном суду у Београду данас је сведочењем окривљеног-сарадника Срђана Лалића настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука, чији припадници се оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Срђан Лалић окривљени-сарадник у поступку против организоване криминалне групе Вељка Беливука, данас је у наставку суђења испричао детаље убиства Милана Љепоје и Здравка Радојевића.

Љепоју су припадници групе, према Лалићевим речима, намамили у кућу у Ритопек причом да му "шкаљарски клан" поклања блиндирано возило. Лалић је прецизирао да је Љепоја био крупнији због чега су га припадници групе теже савладали, као и да га је, док је лежао на поду, Беливук ударио два три пута ногом у вилицу.

Љепоју нису мучили током испитивања, јер је он, како тврди Лалић, био трезвен и знао је шта се дешава те је у његовом телефону пронађена слика Милана Вујотића, кума Радоја Звицера, вође "кавачког клана". Њега су убили жицом коју су му омотали око врата и вукли са различитих страна, испричао је Лалић.

Здравка Радојевића су припадници групе намамили у кућу у Ритопеку, где га је живота лишио Вељко Беливук, а у порцесу уклањања његовог тела учествовали су Милош Будимир и Бојан Хрватин, испричао је Лалић. Од Радојевића су припадници групе, како је навео Лалић, узели неколико аутомобила, два "мерцедеса", "шкоду", "ренџ ровер" и БМВ, које су касније продали. Лалић је додао да је Радојевић био кум оптуженог Милоша Будимира.

Окривљени-сарадник је причао и о отмици и злостављању И. С. на Партизановом стадиону, наводећи да га је и он тукао штапом.

Лалић је детаљно објаснио и како су припадници групе трговали дрогом и набављали оружје.

Лалић о убиству и отмици Николе Митића

Лалић је у Специјалном суду испричао и детаље отмице и убиства Николе Митића.

Лалић је најпре навео да су вође групе добили информацију од "кавачког клана" да супарничка група планира њихово убиство, због чега су одлучили да се сви укључе у пратњу Беливука и Марка Миљковића како би утврдили ко их прати и планира њихова убиства.

Управо окривљени-сарадник Лалић је први уочио паркиран аутомобил "хонда" црне боје у ком је седео један мушкарац и за њега је посумњао да је реч о особи која прати вође, као и да је пратио Беливука и Миљковића.

Лалић је навео да је убрзо након тога Беливук послао поруку "узет је" и "дођите у базу", што су они учинили и отишли у просторију на Партизановом стадиону.

Митића су припадници групе комбијем превезли у кућу у Ритопеку, где су га тукли и мучили око два сата. Лалић је рекао да је он учествовао у мучењу и убиству, односно он је заједно са Милошем Будимиром струјним каблом задавио Митића, након чега су његово тело исекли, самлели и просули у реку.

О Лазару Вукићевићу

Окривљени-сарадник је поновио да су Лазара Вукићевића намамили Беливук и Миљковић, преко телефона Милета Радуловића ког су претходно отели у Црној Гори и тамо убили Адиса Спахића и Дамира Хаџића.

Беливук и Миљковић су му преко криптоване апликације "Скај" послали поруку да треба да иде да мучи Беливука, на шта је Вукићевић пристао, док је покушај да на тај начин намаме Александра Шарца био безуспешан.

Када су припадници групе аутомобилом довезли Вукићевића у двориште куће у Ритопеку, по изласку из аутомобила он је почео да пуца и тада га је први Лалић савладао, оборио на под и остали припадници су почели да га ударају.

Како је Лалић прецизирао, вође групе су за Вукићевића од припадника групе тражили "изузетну бруталност", те су га они тукли, мучили и стављали му црево са водом на лице како би му онемогућили дисање. Вукићевић је током испитивања тешко причао, а у једном тренутку је само престао да се помера и поглед му је остао загубљен у даљини, рекао је Лалић и додао да су му они затим обмотали кабл око врата али он се више није померао.

Лалић је додао да претпоставља да је он преминуо услед крварења из рана које је задобио. Као и у свим осталим случајевима припадници групе су уништили његово тело.

Убиства Михајловића, Величковића, Глигоријевића

Лалић је најпре причао о убиству Горана Михајловића, који је, како тврди Лалић, отрован цијанидом, а Миљковић му је показао слике везаног Михајловића у скривеној просторији у кући у Ритопеку.

Од Михајловића су, како је навео Лалић, узели одређену количину оружја, дроге и машину за таблетирање коју је он видео.

Лалић је рекао да су Горана Величковића намимили продајом пиштоља за које је Величковић био заинтересован. Окривљени-сарадник је детаљно објаснио како је дошло и ко је учествовао у отмици, а потом је испричао како су га ударили и избили му два зуба, док је додао да му је он клештима ишчупао нокат на нози када су га испитивали.

Величковића је, како тврди Лалић, убио Марко Миљковић тако што му је великом секиром одвојио главу од тела, а следећег дана су уситнили остатке тела које су касније самлели у машини и спаковани у џакове, а потом садржину тих џакова просули у реку.

Када је реч о убиству Александра Глигоријевића, Лалић је објаснио да је он убијен јер је претходно рекао Беливуку и Миљковићу да неко планира њихово убиство и донео им снајпер, међутим они су мислили да он лаже и да покушава да их превари.

Њега је убио Беливук, како тврди Лалић, а његову шналу од каиша, сат и ланчић су запалили, а тело исекли, самлели и просули у реку. Глигоријевић се, док је био жив, клео да није имао зле намере и да ће се вође ове групе покајати када сазнају истину, испричао је Лалић.

Лалић је склопио споразум са тужилаштвом да за казну затвора од 18 година сведочи о злочинима припадника ове групе. Спасојевић је склопио споразум на 14 година, а Хрватин на 15 година. Они ће бити осуђени на ове затворске казне након правоснажне пресуде. Сви оптужени су поново негирали кривицу, а неки од њих су детаљно изнова износили одбрану.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи