Читај ми!

Министарство рударства и енергетике: Надлежни обавештени о претњама, верујемо да ће открити починиоца

Министарство рударства и енергетике најоштрије осуђује претњe запосленима да нико неће бити сигуран уколико дође до отварања рудника литијума, а које су стигле на званичну мејл адресу кабинета министарства.

У саопштењу, Министарство рударства и енергетике наводи да су надлежни органи обавештени и да верује да ће се убрзо открити идентитет починиоца.

Истиче да је такав вид застрашивања и претњи запосленима у државној установи проузрокован дезинформацијама и ширењем панике са каквим су, кажу, суочени месецима и годинама уназад, али да их то неће зауставити на путу напретка Србије.

"Понављамо, дијалог струке је кључан, а не лажних еколога и политичара који се под плаштом борбе за животну средину заправо боре за насилан долазак на власт. Овакву ситуацију у друштву управо они креирају", пише у саопштењу министарства.

Министарка правде: Најоштрије осуђујем претње

Министарка правде Маја Поповић рекла је данас да најоштрије осуђује претње које су стигле на званичну мејл адресу Министарства рударства и енергетике.

"Неприхватљиво је застрашивање запослених у државној управи, који часно обављају свој посао и боре се против ширења дезинформација и лажи када је реч о потенцијалном ископавању литијума у Србији. Србија је правна држава и верујем да ће они који су послали овакав вид поруке бити пронађени и процесуирани", рекла је Поповић, а наводи се у саопштењу Министарства правде.

Рио Тинто: Осуђујемо сваки вид претње

Компанија Рио Тинто саопштила је да најоштрије осуђује претње насиљем упућене запосленима у Министарству рударства и енергетике, поводом планова за рудник литјума.

"Рио Тинто најоштрије осуђује било какву директну или имплицитну претњу насиљем, на интернету или било где друго, упућену било коме ко учествује у јавном дијалогу о Пројекту Јадар. Запослени у Рио Тинту су добијали претње смрћу и континуирано су изложени онлајн застрашивању и претњама, као и оптужбама да су издајници Србије. Такође су се суочили са директним претњама њиховим породицама", наводи се у саопштењу.

Из ове компаније наводе да су више пута упозоравали да неодговорне и континуиране дезинформације пласиране без икаквих доказа, изазивају неоправдану забринутост и намерно доводе у заблуду српску јавност.

"Чврсто верујемо да свако треба да има право да изрази своје мишљење, без обзира на то да ли подржава пројекат или му се противи, али је веома важно да се води конструктиван дијалог заснован на чињеницама", додаје се у саопштењу.

субота, 31. август 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару