Читај ми!

Подигнута оптужница против петорице осумњичених за припрему убиства Луке Бојовића

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против петорице осумњичених за припремање убиства Луке Бојовића, од којих се тројица терете и за друга тешка кривична дела.

Оптужницом која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, сва петорица окривљених – Никола П., Милан И., Филип К., Саша К. и Богдан П. терете се за кривично дело тешко убиство из члана 114 став 2 (припремне радње) Кривичног законика, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва. Сва петорица ухапшени су у акцији полиције 10. маја ове године.

У саопштењу се наводе само иницијали особе чије је убиство планирано – Л. Б., а РТС сазнаје да је реч о Луки Бојовићу.

Никола П. и Саша К. терете се и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а Милан И. за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Тужилаштво је предложило суду да Николи П. и Милану И. продужи притвор због опасности од бекства, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности, а Саши К. и Филипу К. због опасности од бекства и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Постоји оправдана сумња да су ови осумњичени од почетка фебруара до 10. маја 2024. године заједно, са умишљајем, набављали средства за убиство Л. Б., договарали се, планирали и организовали његово извршење, прецизира се у саопштењу.

Филип К. је, како се сумња, окупио остале осумњичене и доделио им тачно одређене задатке, са којима су се сви осумњичени сложили.

Изнајмили су три "штек стана" на Врачару, затим возило у рентакар агенцији, осматрали су локацију на којој је планирано извршење кривичног дела, а Милан И. је био задужен да продајом кокаина прибави новчана средства потребна за припрему и организовање убиства.

Набавили су пиштољ марке "walther creed" са избрушеним серијским бројем, па су у Великом Селу, у њивама иза Дунава 3. маја 2024. године испробавали поменути пиштољ, намењен извршењу кривичног дела.

Припадници полиције су, 10. маја 2024. године, осумњичене спречили у извршењу припреманог кривичног дела.

Код Николе П, чији је задатак био да убије Л. Б., приликом хапшења је пронађен пиштољ марке "walther creed" избрушеног серијског броја, намењен извршењу кривичног дела. У лежишту пиштоља се налазио један метак, док се у оквиру налазило још 13.

У гаражи која се налази у дворишту породичне куће Милана И. пронађено је 73,26 грама кокаина, коју је држао неовлашћено ради продаје, као и вагица за прецизно мерење, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару