Због невремена више од 20 интервенција МУП-а; у Београду, Крагујевцу, Новом Пазару ветар обарао дрвеће, летели делови кровова

Служба за ванредне ситуације МУП-а Србије имала је више од 20 интервенција током невремена широм земље. У олујном невремену, праћеном јаком кишом и ветром, које је око 13 часова погодило Крагујевац, лакше је повређена женска особа када ју је огребао део кровне конструкције. У Новом Пазару ветар обарао стабла у центру града. Ветар је и у Београду обарао стабла, оштећени аутомобили. У Врању вода на улицама и подрумима.

У Крагујевцу је лакше повређена женска особа када ју је огребао део кровне конструкције који је пао са тржнице у насељу Ердоглија, потврђено је РТС-у у крагујевачком Заводу за ургентну медицину.

Снажан ветар је са појединих зграда однео делове кровова, оборио је неколико бандера и стабала у граду и околини. Са четири зграде отпали су и делови кровова.

Припадници Управе за ванредне ситуације, ватрогасци-спасиоци са екипама јавних комуналних предузећа увелико раде на отклањању штете у свим деловима града.

"Екипе спасилачких бригада ватрогасаца заједно са Јавним комуналним предузећем 'Шумадија' раде на рашчишћавању штете", рекао је начелник Управе за ванредне ситуације Зоран Кочовић.

Невреме у Београду, Крагујевцу и Новом Пазару – олујни ветар обарао бандере, дрвеће, летели делови кровова са зграда

Ветар у Београду обарао стабла, оштећени аутомобили

Киша је расхладила и усијали београдски асфалт. На тренутке, уз кишу у појединим деловима града било је и јаког ветра.

Најкритичније је било у Миријеву, Малом Мокром Лугу и Калуђерици, где је било проблема у саобраћају због веће количине кише која је поплавила улице.

Снажан ветар је извалио неколико стабала, а нека од њих су пала по аутомобилима.

Јако невреме праћено пљусковима и олујним ветром, краткотрајно и градом, захватило је у послеподневним сатима Нови Пазар и околину.

Ветар је обарао стабла, а оборена стабла нанела су одређену штету угоститељским објектима у центру тог града.

Киша је падала изузетно интензивно, изазивајући поплаве на шеталиштима и улицама које су се претвориле у бујице воде. Кишна канализација није могла да издржи тако велику количину падавина, што је додатно погоршало ситуацију и проузроковало застоје у саобраћају.

У Врању је вечерас паладала јака киша, воде има на улицама и подрумима. Интервенишу у неколико кућа ватрогасци и пумпама извлаче воду.

У Моштаници код Врања јака бујица је поплавила сеоске путеве, подруме.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару