Читај ми!

Глумица Ива Илинчић сведочила на суђењу Мирославу Алексићу

Глумица Ива Илинчић последња је сведочила против власника школе глуме Мирослава Алексића, у процесу који се води пред Вишим судом у Београду. Алексића оптужница терети за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница његове школе глуме.

Ива Илинчић је, одговарајући на питање Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића, рекла да се први догађај одиграо у фебруару 2014. године и да је тада приметила да нешто није у реду са Алексићевим понашањем, када је додиривање представио као "систематски преглед".

Додала је да се након тог догађаја осећала узнемирено, да се зацрвенела и да је до краја часа била одсутна.

Илинчићева је навела да су друга два догађаја била у мају 2015. године и да је о једном разговарала са полазницом школе глуме, која је такође оштећена у овом случају, као и са Миленом Радуловић.

Радуловићева је такође констатовала да се нешто чудно дешава у канцеларији и поделила своје искуство касније, када су се зближиле током студија на Факултету драмских уметности.

Током једног догађаја у мају 2015. године, када је имала индивидуалну припрему за пријемни испит за Факултет драмских уметности, Илинчићева каже да се сексуално узнемиравање поновило и да је била паралисана, због чега није могла да напусти просторију. Млада глумица наводи да је све време плакала и окретањем главе пружала отпор.

Према њеним речима, трећи догађај био је средином маја те године и само је смогла снаге да пита Алексића "Да ли то мора тако?".

Страх и стање апсолутног шока

Приликом сведочења, Илинчићева је нагласила да се у наведеним приликама осећала веома лоше, уплашено, и да јој је било тешко да прихати да се тако нешто уопште дешава, нарочито да то чини човек којем је веровала.

Навела је да је била у стању апсолутног шока и да се осећала да је свих десет година проведених у групи била "велика лаж".

Илинчићева је рекла да је током похађања школе глуме више пута била кажњена уколико уради или каже нешто што не одговара Алексићу, као и да јој је често упућивао увреде. Међутим, како је објаснила, у том периоду Алексић је за њу био човек који јој је желео добро и да то није схватала на прави начин.

На питање Алексићевог браниоца зашто је након тих догађаја наставила да долази у школу глуме, Илинчићева је навела да је осим лоших ствари било и лепих, да је тамо стекла пуно пријатеља и да су имали заједничке активности, због чега није могла само да престане да долази у школу.

Студија је Алексићевом браниоцу Зорану Јаковљевићу због непоштовања суда изрекао новчану казну у износу од 100.000 динара.

Боровић: Сведочење Илинчићеве осветлило како је Алексић злоупотребљавао децу

Адвокат Боривоје Боровић, пуномоћник оштећених у предмету против власника школе глуме Мирослава Алексића, оценио је да је сведочење Иве Илинчић "осветлило како је он злоупотребљавао децу".

“Мој закључак је да је, након питања суда да објасни страх који је тад осећала и то стање ступора које је она описала, то осветлило начин како је Алексић злоупотребљавао децу, континуирано, бирао је одређене особе” рекао је Боровић и оценио да је он код деце изазвао психозу.

Додао је да је Алексић злоупотребио своје “сумануте” идеје, које је покушао да представи као идеје редитеља.

Мирослав Алексић оптужен је за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021.године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару