Читај ми!

Тужилаштво наложило наставак кривичног гоњења у случају раднице "Народног фронта"

Другостепено кривично одељење Вишег јавног тужилаштва у Београду усвојило је приговор пуномоћника оштећене М. Ф. поднет на решење Првог основног јавног тужилаштва којим је 4. априла одбачена њена пријава против НН здравствене раднице у Гинеколошко-акушерској клиници “Народни фронт” због више кривичних дела.

Приговор је усвојен јер је одлука о одбачају донета преурањено, па је Првом основном јавном тужилаштву у Београду наложено да настави кривично гоњење, уз одговарајуће налоге за даље поступање и радње које треба да предузме како би донело правилну и закониту одлуку, саопштено је из тог Тужилаштва.

Додају да је до истог закључка дошло и Одељење за професинални надзор ВЈТ у Београду које је овај предмет контролисало у вандредном надзору.

Кривичну пријаву против НН здравствене раднице због кривичних дела злостављање и мучење, Несавесно пружање лекарске помоћи и Неуказивање лекарске помоћи у име и за рачун М.Ф. поднео је Београдски центар за људска права 2. марта 2022. године.

Решењем Првог основног јавног тужилаштва у Београду кривична пријава је 4. априла 2024. године одбачена са образложењем да не постоје основи сумње да је НН здравствена радница у ГАК “Народни фронт” учинила кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Одлучујући по приговору пуномоћника М. Ф., Другостепено кривично одељење је закључило да је преурањена одлука Првог ОЈТ у Београду да одбаци кривичну пријаву, с обзиром да чињенично стање у вези са предметним догађајем није до краја расветљено.

Због тога је Првом ОЈТ у Београду наложено да настави кривично гоњење и да поред осталог, испита оштећену М.Ф, лекара који је у ноћи 17. на 18. јануар 2021. године извршио интервенцију над оштећеном, дежурну медицинску сестру, одређене сведоке, као и да прибави акт ГАК “Народни фронт” који регулише процедуре и начин поступања медицинског особља у случајевима индукованог побачаја.

петак, 21. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије