Јавно тужилаштво подигло оптужнице против десет особа због прања новца

Јавно тужилаштвo за организовани криминал подигло оптужницу против девет окривљених који се терете за извршење кривичног дела удруживање ради вршења више кривичних дела прања новца и навођења на оверавање неистинитог садржаја.

Јавно тужилаштвo за организовани криминал подигло оптужницу против девет окривљених и то: Љ. Р., М. Р., Е. Р., И. Р., Л. Р., М. Н., Б. Р., Р. К. и Ц. Ј. који се терете за извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних више кривичних дела прања новца и навођења на оверавање неистинитог садржаја.

Окривљени се терете да су новац који је потекао из криминалне делатности окривљеног Љ. Р. по Уједињеном Краљевству и криминалном делатношћу окривљеног Р. К. по Швајцарској улагали у куповину већег броја луксузних непокретности као и куповину већег броја скупоцених возила или других покретних ствари чиме су у легалчне новчане токове улагали нелегалан новац у износу од минимум 2.422.255 евра, наводи се у саопштењу Тужилаштво.

Јавно тужилаштво за организовани криминал је на дан доношења наредбе о спровођењу истраге 20. децембра 2023. године, блокирало је рачуне и забранило располагање некретнинама за које се сумња да су стечене од криминалне делатности, привремено одузело скупоцена возила и друге покретне ствари од окривљених.

Оптужница је предата на потврђивање Вишем суду Посебно одељење за организовани криминал у Београду.

среда, 19. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије