Продужен притвор браћи оптуженој за трговину људима

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Беоргаду продужило је за још 30 дана притвор браћи, која су оптужена да су од октобра 2022. до 16. октобра 2023. године извршили кривично дело посредовање у вршењу проституције у саизвршилаштву.

Притвор им је продужен због околности које указују на опасност од бекства, рекла је портпаролка тог суда Милица Величковић.

Више јавно тужилаштво у Београду недавно је поднело суду оптужни предлог против шесторо окривљених међу којима су и два брата. 

Имајући у виду да је кривично дело посредовање у вршењу проституције у надлежности основног суда, предложено је да се Виши суд у Београду огласи стварно ненадлежним за поступање и да списе предмета достави Трећем основном суду у Београду, као стварно и месно надлежном.

Више јавно тужилаштво у Београду је у оптужном предлогу предложило да Трећи основни суд у Београду након одржаног главног претреса све окривљене огласи кривим и да осуди их, појединачно на казну затвора од годину дана и на новчану казну од 500.000 динара.

У току истраге која је против окривљених пред овим тужилаштвом покренута 29. фебруара 2024. године због сумње да су извршили кривична дела трговина људима у саивршилаштву и посредовање у вршењу проституције у саивршилаштву.

Оштећена кривичним делом трговина људима, које је у надлежности Вишег јавног тужилаштва, променила је исказ, након чега је Центар за заштиту жртава трговине људима овом тужилаштву доставио нови извештај са подацима који не указују на постојање основа сумње да је извршено ово кривично дело према њој.

Сајтови, огласи и друштвене мреже

Окривљени су оптужени због постојања оправдане сумње да су октобра 2022. до 16. октобра 2023. године према претходном договору и са подељеним улогама, наводили и подстицали три женске особе на вршење проституције.

Сумња се да су путем сајтова рекламирали њихову проституцију, обезбедили им просторије за обављање исте, и учествовали у предаји наведених девојака другим особама.

На сајтовима су огласили бројеве телефона и понуду да згодне, младе масерке мушкарцима нуде услуге сензуалне и тантричке масаже на различитим локацијама у граду.

На овај начин огласи су постали доступни неодређеном броју особа, чији идентитет није унапред познат, а за уговарање клијената, односно време и место доласка, ка и услугу која ће им бити пружена била је задужена С. Л.

Цене сексуалних услуга су, сумња се, одредили У. П, М. П. В. С. и Д. Л, девојке су за себе задржавале 50 одсто остварене зараде, а 50 одсто су предавале окривљенима.

Такође, сумња се да је В.С. преко друштвене мреже Инстраграм нудио посао у циљу запошаљавања нових "масерки", нудећи бесплатну обуку и добру зараду, уз смештај и један оброк, уз напомену да предност имају "масерке" од 18 до 40 година.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару