Читај ми!

Суђење за пуцњаву у "Стефан Брауну" – оптужени негирали кривицу, приказан видео-снимак из клуба од спорне ноћи

У Вишем суду у Београду тројица оптужених за пуцњаву у ноћном клубу "Стефан Браун" у центру Београда, 15. марта 2022. године, када је тешко рањен радник обезбеђења клуба М. Ч, негиралa су кривицу. 

На почетку суђења су С. В, Н. С. и С. Т. изнели одбрану, негирајући наводе оптужнице, док је у наставку суђења приказан снимак пуцњаве у клубу.  

 

У овом предмету се првооптуженом А. Ш. суди у одсуству јер је у бекству.    

Први је одбрану изнео С. Т.  који је остао при исказу датом у тужилаштву, додајући да је у клубу на деветом спрату дошло до туче и да је тада примио неколико удараца, након чега је изашао из клуба и удаљио се.    

Објаснио је да се вратио када је чуо пуцањ и схватио да је његова супруга остала унутра,  а по уласку у ходник клуба је видео пиштољ и мушкарце који се отимају око њега, због чега је како тврди узео пиштољ и избацио га напоље кроз врата клуба.    

Н. С. је навео да је тог дана конзумирао велику количину алкохола и да се због тога већег дела догађаја не сећа, односно да након што је избила туча у клубу сећа се само да је седео на поду и држао се за нечије ноге, док је добијао ударце у теме главе и од тад се, тврди, више ничега не сећа.    

С. В. је исрпичао да је након туче у клубу изашао напоље како би узео марамице из аутомобила јер му је рука била исечена, као и да је тада видео да је заборавио пиштољ да остави код куће, односно да му је остао у торбици те је, тврди, хтео да заплаши особе које су тукле његове пријатеље и кренуо ка улазу у клуб.   

Тврди да му је тада А. Ш. узео пиштољ, ушао у клуб и како наводи С. В, видео је А. Ш. да се отима око пиштоља са припадником обезбеђења, када је пуштољ опалио.   

С. В. је признао да је носио пиштољ за који нема дозволу и који је узео из куће покојног деде.

У судници је приказан видео-снимак са неколико камера из клуба, а на ком се најпре види да се обезбеђење из приземља са врата клуба пење до клуба који је на деветом спрату и изводи осумњичене.    

На крају суђења адвокати одбране су предложили укидање притвора за тројицу оптужених, о којим предлозима ће суд одлучити на следећем рочишту које је заказано за 17. јун, када су позвани сведоци.     

Оптужницом су обухваћени А. Ш, С. В, Н. С. и  С.Т, којима је на терет стављено кривично дело покушај тешког убиства у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја.

С. Т. који је обухваћен овом оптужницом, често се помињао у поступку против криминалне групе Вељка Беливука.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару