Читај ми!

Настављен поновљени процес против Марјановића, његов брат тврди да на Зорану није било блата и крви на дан убиства

Саслушањем сведока у Вишем суду у Београду је настављено поновљено суђење Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство његове супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године. 

Рођени брат оптуженог Милош Марјановић у суду је рекао да остаје при свом раније датом исказу али је одговарајући на питања навео да на дан нестанка Јелене Марјановић, оптужени није био мокар, блатњав и крвав. 

Њега је, испричао је, оптужени Зоран Марјановић позвао и рекао му да је Јелена нестала док је трчала по насипу, те га је замолио да дође да  му помогне да је потражи. 

Милош Марјановић је навео и да је Зоран тада деловао узнемирено, али да после првог разговора није схватио озбиљност ситуације. 

Детаљно је испричао шта се даље дешавало, односно да је са оцем дошао на насип где су заједно са оптуженим и његовом малолетном ћерком почели да траже Јелену Марјановић. 

Убрзо је дошао и Марјановићев пријатељ полицајац Борис Пуцић, који је затим учествовао и потрази. 

На питање тужилаштва да каже време када је последњи пут видео заједно супружнике, рекао је раније тог дана, али није могао да одреди тачно време. 

Бранилац је сведоку поставио питање да ли је Марјановић тада био мокар, блатњав или крвав, на шта је Милош Марјановић рекао да није, јер би да јесте и његов аутомобил био блатњав и крвав, што није био случај.

Марјановићев син, Урош, такође је требало да сведочи, међутим, као и раније, искористио је законско право да не сведочи као син оптуженог. 

Данас је била позвана и Милица Марјановић, снаха оптуженог, али је због бебе морала да остане код куће па је позвана за следеће суђење, које је заказано за 4. јул.

"Поновио све што је рекао"

Бранилац Вељко Делибашић прокоментарисао је сведочење Марјановићевог брата који није могао да прецизира око колико сати га је брат позвао и када је последњи пут видео Јелену Марјановић.

Истакао је да је "сасвим природно" да после осам година Милош Марјановић не може да се сети тачне сатнице, као и да је остао при исказу од раније где је сатнице детаљно определио.    

Додао је да се сатнице лако утврђују вештачењем базних станица телефона и, тврди, постоје безбедносне камере које су снимиле његово комплетно кретање.

"Најважније је да је поновио све оно што је раније рекао, а то све иде у прилог чињеници да Зоран Марјановић није извршио кривично дело које му је стављено на терет", рекао је Делибашић.  

Додао је да од сведока чија су саслушања заказана за следеће суђење, очекује такође да остану при ранијим исказима и одговоре на сва питања јер одговори на та питања, рекао је, иду у прилог Зорану Марјановићу. 

Марјановић од почетка суђења негира кривицу. 

Суђење се понавља јер је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду којом је Марјановић био осуђен на максималну казну за кривично дело тешко убиство од 40 година. 

Апелациони суд је 3. октобра прошле године укинуо Марјановићу притвор и од тада се брани са слободе. 

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару