Читај ми!

Седам година робије оцу због држања ћерке у кади у стану на Звездари

Први основни суд у Београду осудио је Уроша П. на казну затвора од седам година и осам месеци јер је седмогодишњу ћерку држао без надзора саму у стану, односно у кади.

Урош П. је за кривично дело насиље у породици учињено на штету малолетне ћерке осуђен на казну затвора од седам година, а за злостављање и мучење партнерке на казну затвора од 10 месеци, због чега му је суд изрекао јединствену казну од седам година и осам месеци.

Тужилаштво је раније данас у завршним речима предложило да га суд огласи кривим и осуди на максималне казне за кривична дела насиље у породици према ћерки и злостављање и мучење према својој тадашњој партнерки Ивани Ж.

Са друге стране бранилац је тврдио да Урош П. није извршио кривично дело насиље у породици, већ запостављање и злостављање малолетног детета, док за кривично дело учињено према девојци тражи ослобађајућу пресуду.

Урош П. је данас доведен из притвора у ком се налази од 28. марта 2023. године.

Њему се оптужницом на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта 2023. године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.

Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Ж. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности, обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

Након што је 24. марта 2023. године извршен претрес стана на Звездари, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије