Читај ми!

Браћа осумњичена за трговину људима и посредовању у вршењу проституције негирала кривицу

Браћа У.П. (25) и М.П. (23) негирали су кривицу и изнели одбрану у Вишем јавном тужилаштву у Београду поводом оптужби за саизвршилаштво у трговнини људима и посредовању у вршењу проституције. Њих двојица су пре четири дана ухапшени на аеродрому "Никола Тесла".

Осумњичена браћа У. П. (25) и М. П. (23) негирали су на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду наводе да су са још четоворо осумњичених извршили кривична дела трговина људима у саивршилаштву и посредовање у вршењу проституције.

Оптужени су на саслушању негирали наводе о спровођењу истраге и изнели своју одбрану, саопштено је из Тужилаштва.

Како се наводи, они су након вишемесечног скривања, ухапшени, пре четири дана, по слетању на аеродром "Никола Тесла".

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је потом донео решење којим су остављена на снази решења Трећег основног суда у Београду од фебруара ове године.

Њима је је одређен притвор због опасности од бекства, као и да не би у кратком временском периоду поновили кривична дела. 

Медији преносе да је реч о браћи Панић, који су од раније познати полицији.

Трговина људима и проституција

За кривично дело трговина људима запрећена је казна затвора од три до 12 година, а за посредовање у проституцији казна затвора од шест месеци до пет година и новчана казна.

Више јавно тужилаштво у Београду преузело је предмет у фебруару од Трећег основног јавног тужилаштва.

Донело је наредбу о спровођењу истраге због сумње да су извршили кривична дела у саизвршилаштву – трговина људима и посредовање у вршењу проституције против У. П. и М. П., И. З., В. С., С. Л. и Д. Л.

Истрага против осумњичених за трговину људима је почела по налогу ВЈТ, а Центар за заштиту жртава трговине људима тужилаштву доставио извештај са подацима који указују на постојање сумње да је извршено кривично дело према једној оштећеној.

Оштећена је добила статус посебно осетљивог сведока и у Вишем јавном тужилаштву.

По налогу тужилаштва потом ухапшен осумњичени В. С. којем је одређен притвор.

И.З. је такође у притвору, Д.Л. је у кућном притвору, док се С.Л. брани са слободе.

Врбовање у циљу проституције

Осумњичени су, довођењем у заблуду, оштећену врбовали у циљу вршења проституције и сексуалне експлоатације.

Осумњичени су у том циљу огласили на интернет страници "Секси-адресар" као и у "Хало огласима" бројеве телефона и понуду да – "згодне, младе масерке мушкарцима нуде услуге сензуалне и тантричке масаже на различитим локацијама у граду".

На овај начин огласи су постали доступни неодређеном броју лица, а за уговарање са клијенатима, односно за време и место доласка, била је задужена С. Л.

Цене сексуалних услуга су, како се сумња, одредили осумњичени, при чему им је оштећена предавала 50 одсто остварене зараде, док је други део задржавала за себе.

Такође, сумња се да је В.С. преко јавног профила на Инстраграму нудио посао новим "масеркама", нудећи – "бесплатну обуку и добру зараду, уз смештај и један оброк".

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије