Читај ми!

Хапшење организоване криминалнe групe због недозвољеног транзита најмање 59 миграната

Полиција је на подручју Београда лишила слободе 11 припадника организоване криминалне групе који се сумњиче да су од новембра прошле године до данас, омогућили за најмање 59 илегалних миграната, међу којима су држављани Ирака и Сирије, недозвољен транзит кроз Србију, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске Уније.

На територији Београда, лишени су држављани Републике Србије: Н.Д., М.Т., В.О., Д.М., И.С., А.Ј., Т.Ђ., З.Н., С.Н., П.К. и Д.С, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Припадници организоване криминалне групе које су као организатори предводили Н.Д. и М.Т., сумњиче се да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи из чл 350. став 4 КЗ, ради стицања протиправне имовинске користи, за износ, који се кретао од 150 до 250 евра по једном ирегуларном мигранту.

Како се наводи, та организована криминална група се терети да је организовала прихват илегалних миграната на територији Србије, у близини државне границе са Републиком Бугарском, у Димировграду, Босилеграду, Зајечару, прихватном центру у Тутину.

Потом су, како се додаје, организовали недозвољен транзит до Београда или до државне границе са БиХ, након чега су остварену финансијску корист, организоатори и припадници ове организоване криминалне групе, делили у зависности од њиховог задатка у оствареној појединчаној радњи омогућавања недозвољеног транзита кроз Србију.

Сва лица ће уз кривичну пријаву бити спроведена у Јавно тужилаштво за органзовани криминал након чега ће их саслушати јавни тужилац.

четвртак, 20. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије