Предао се малолетник осумњичен за убиство мушкарца на Вождовцу, другом одређен притвор

Малолетник који се сумњичи за учешће у убиству мушкарца на Вождовцу, предао се полицији, сазнаје Танјуг. Након саслушања у Вишем суду, другом осумњиченом за убиство одређен је притвор.

Београдски медији пишу да се малолетник осумњичен за убиство мушкарца предао у пратњи својих родитеља и адвоката.

Раније данас, на саслушање код судије за малолетнике у Вишем суду у Београду приведен је Ф. Б., један од осумњичених за убиство Ђ. М. на Вождовцу, након чега му је одређен притвор.

"Притвор му је одређен да не би утицао на сведоке, да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело и због узнемирења јавности", рекла је за Танјуг Милица Величковић, портпарол Вишег суда у Београду.

Дачић: Обдукција показала да је мушкарац умро од повреда главе

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је раније данас да је полиција идентификовала оба нападача.

Нагласио је да резултати обдукције показују да је Ђ. М. умро од повреда главе.

"Пошто смо у међувремену дошли до снимака, мислим да је јасно да је после туче у којој су учествовали, он био толико повређен да је од тих последица преминуо у Ургентном центру. И управо због тога ће ова два малолетна лица, они су главни осумњичени, бити предати даље тужилаштву и другим државним органима како би се процесуирали за најтежа кривична дела", рекао је Дачић. 

Додао је да похваљује припаднике полиције који су радили на том случају, јер је, како је рекао, то био изузетно компликован случај у којем није било сведока и морало се веома пажљиво прићи свему томе.

"Ми смо запленили неколико снимака са околних камера који су на другим неким објектима, пошто нема директног снимка конкретно тог терена. Али је са свих тих камера било могуће, уз доста пажње, зато што је реч о малолетним лицима, идентификавати лица. Тако да, што се тиче полиције, свима треба да буде јасно да нико неће моћи да избегне хапшење", поручио је Дачић.

Полиција је у недељу у 18.20 часова добила пријаву да су у једном парку на Вождовцу две особе претукле четрдесетогодишњег мушкарца.

Убијени Ђ. М. је рођени брат Војина Мијатовића, министра у Влади Федерације БиХ.

Медији наводе да је Ђ. М. покушао да заштити свог малолетног сина од групе хулигана.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије