Апелациони суд потврдио: Душку Шарићу укинут притвор

Апелациони суд у Београду одбио је жалбу јавног тужилаштва за организовани криминал и потврдио решење којим је Душку Шарићу и Милану Вучинићу, оптуженим припадницима групе Дарка Шарића, одређено јемство за укидање притвора.

Ова одлука је правоснажна, а обојици је притвор након полагања јемства замењен кућним притвором уз електронски наздор.

За Душка Шарића на име јемства уписана је хипотека у вредности од 800.000 евра, а за Милана Вучинића од 300.000 евра.

Апелациони суд у Београду је одбио као неосновану жалбу Јавног тужиоца за организовани криминал јер сматра да је првостепени суд доносећи одлуку имао у виду да су они оптужени припадници групе.

Међутим суд је узео у обзир и њихова обећања да се неће крити, да ће се одазивати на позиве суда, као и да је Вучинић осуђен последњи пут пре скоро 18 година, док је Душко Шарић неосуђиван.

Суд је узео и обзир и њихове породичне прилике, да живе на адреси познатој суду, где их везују породичне активности, као и да пружају довољну гаранцију да ће мера јемства бити адекватна и довољна за обезбеђење њиховог присуства на главном претресу и даље несметано вођење кривичног поступка. 

Апелациони суд је оценио и да је висина јемства адекватна, имајућу у виду њхово имовно стање, као и чињеницу да су се окривљени по покретању кривичног поступка већ налазили известан период у бекству, односно да се Вучинић налазио у Србији, а Шарић на територији Београда, при чему су се сами предали надлежним органима 4. јануара.

Припадници ове групе терете се изеђу осталог за планирање убиства сведока-сарадника Небојше Јоксовића.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије