Читај ми!

Разбијен ланац производње лажног омиљеног српског кекса, детерџената и шампона

Тржишни инспектори Министарства трговине су у сарадњи са полицијом у претходним данима открили илегалну производњу фалсификата детерџената и шампона марке “Procter&Gamble”, као и фалсификованог кекса “плазма”. Иза свега је стајала добро организована група са подручја Новог Сада, рекао је министар трговине Томислав Момировић. Ухапшене три особе, саопштио МУП.

Министар трговине Томислав Момировић саопштио је да је заједничком акцијом тржишне инспекције и припадника МУП-а разбијен ланац производње и продаје фалсификованих производа потенцијално опасних по здравље грађана.

"У великој акцији усмереној ка сузбијању пласирања фалсификованих производа на српско тржиште тржишни инспектори Министарства трговине су у претходним данима открили илегалну производњу фалсификата кућне хемије детерџената и шампона марке 'Procter&Gamble', као и фалсификованог кекса 'плазма', чиме је спречена употреба кривотворених производа и уједно избегнута потенцијална опасност по здравље наших грађана", изјавио је Момировић.

Истакао је да је извршен инспекцијски надзор и улазак инспектора у илегалну производњу на више локалитета у Новом Саду и Београду.

Том приликом затечена је и одузета велика количина кривотворених производа, међу којима је 2.021 кондиторски производ, 205 производа кућне хемије међу којима су детерџенти за судове, детерџенти за веш и средства за личну хигијену, преко 11.000 амбалажа за кондиторске производе и кућну хемију, 26 буради од по 120 литара сировина за прављење течног детерџента за судове и веш, огроман број декларација, налепница и бар-кодова припремљених за лепљење на амбалажу и стављање у промет.

Момировић је додао да је у току инспекцијски надзор у Београду, а који се односи на контролу штампарије која је правила амбалаже за кривотворене кондиторске производе, при чему су припадници МУП-а одузели лаптоп, рачунар и мобилни телефон.

"Сва роба је била намењена даљој продаји на пијацама, а иза свега је стајала добро организована група са подручја Новог Сада“, додао је министар трговине Томислав Момировић.

МУП: Ухапшене три особе

Огласио се и МУП, који је саопштио да су ухапшени Новосађани С. Ј. (1982) и М. Ј. (1973) због постојања основа сумње да су учинили кривична дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга и недозвољена трговина.

Ухапшен је и М. М. (1978) са подручја Београда, против кога ће бити поднета кривична пријава за помагање у извршењу кривичног дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга.

С. Ј. и М. Ј. је одређено задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Новом Саду.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара