Читај ми!

Тужилаштво у Зајечару поднело предлог за супституцију надлежности поводом смрти Д. Д.

Након пријема обдукционог записника Института за судску медицину Београд, Више јавно тужилаштво у Зајечару је поднело предлог за супституцију надлежности у поступку поводом смрти покојног Д. Д., у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања, из којих разлога се није оглашавало у вези са случајем.

ВЈТ у Зајечару је поднело предлог за супституцију надлежности у поступку поводом смрти Д.Д., у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања, саопштено је из тог тужилаштва.

ВЈТ у Зајечару наводи да се из тих разлога није оглашавало у вези са случајем.

Предлог за супституцију се, у складу са Закону о јавном тужилаштву, подноси непосредно вишем главном јавном тужиоцу, што је у овом случају главни јавни тужилац Апелационог јавног тужилаштва у Нишу, који треба да одлучи да ли ће и које више јавно тужилаштво поступити у поступку поводом смрти Д.Д.

Д.Д. је преминуо 7. априла у Полицијској станици у Бору, где је био приведен због сумње да је помогао свом брату да сакрије тело двогодишње девојчице Данке Илић која је нестала 26. марта у Бањском пољу код Бора.

У понедељак је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару примљен обдукциони налаз Института за судску медицину у Београду урађен после смрти Д. Д., брата осумњиченог за смрт двогодишње Данке Илић.

"Обдукциони записник ће у најкраћем року бити размотрен, након чега ће се поступити у складу са одредбама закона, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", наведено је тада у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила С. Ј. и Д. Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију. Тело девојчице још увек није пронађено.

Закон о јавном тужилаштву у члану 21 прописије да "непосредно виши главни јавни тужилац може образложеним решењем овластити ниже јавно тужилаштво да поступа у ствари из надлежности другог нижег јавног тужилаштва ако је надлежно јавно тужилаштво спречено из правних или стварних разлога да поступа у предмету", што је решење о супституцији.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се