Кријумчарили торбе пунe старина, сумња се да бодежи, чајници, лампе имају антиквитетну вредност

Царински службеници су на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, открили необичан покушај једног путника, да у личном пртљагу прокријумчари преко 300 комада старинског покућства, бодежа у корицама, часовника и накита, за које се претпоставља да би поред материјалне, могли имати и антиквитетну вредност.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу на улазу у земљу пристигао аутобус који је саобраћао из Француске ка Бугарској, наводи се у саопштењу.

Током контроле на скенеру за ручни пртљаг у неколико торби, за које се испоставило да припадају истом путнику, уочене су неправилности.

Уследио је детаљан преглед којим је потврђено да се, поред нешто мало гаредробе, у торбама налазе старински чајници, уљане лампе, чаше, шоље и различит есцајг, са жигом који сугерише да је реч о сребру.

Како се додаје, поред тога у пртљагу се нашло неколико старих бодежа у корицама разних облика, зидни, стони, џепни и ручни сатови, упаљачи, као и неколико кесица са укупно 27 комада различитог златног накита.

Како је реч о специфичној роби, њена вредност и старост ће бити познате тек након стручне експертизе.

Сва откривена роба је задржана до окончања поступка покренутог пред надлежним судом.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије