Читај ми!

Радник теже повређен од струјног удара на железничкој станици у Панчеву

Радник фирме која обавља послове обезбеђења, теже је повређен јутрос од струјног удара из контактне мреже изнад пруге у железничкој станици "Панчево главна", саопштила је "Инфраструктура железнице Србије". Одмах је обавештена Хитна помоћ.

Несрећа се догодила у 7.55 сати на петом колосеку, док је радник обилазио теретни воз и вагоне који су се налазили у станици.

До несреће је дошло када је радник приликом обављања својих послова ушао у струјно коло контактне мреже изнад пруге и том приликом доживео струјни удар.

У саопштењу се подсећа да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти, а струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.

"Из Инфраструктуре железнице Србије" објашњавају да у таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава.

То предузеће још једном упозорава и апелује да се не прилази контактној мрежи и зони високог напона изнад пруге, као и да се поштују прописи и сви знакови упозорења у близини пруге, како људски животи не би били угрожени.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво