У Крагујевцу откривена лабораторија за производњу марихуане, ухапшене две особе

Полиција у Kрагујевцу је открила импровизовану лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима и ухапсили две особе из овог града. Осумњиченима за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога одређено је задржавање до 48 сати.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Kрагујевцу, интензивним оперативним радом, открили су импровизовану лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима и ухапсили Н. Н. (48) и У. Н. (25) из овог града, саопштено је из МУП-а. 

"Они се сумњиче за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из Полицијске управе у Kрагујевцу. Полиција је претресом куће и других просторија које су осумњичени изнајмили у Kрагујевцу, пронашла око 14 килограма сирове биљне материје, за коју се сумња да је индијска конопља, као и комплетну опрему за узгајање и производњу марихуане у вештачким условима", саопштено је из МУП-а.

Додаје се да се сумња да су они, у претходном периоду, ту засадили и узгајали индијску конопљу од које су производили марихуану, намењену даљој продаји. 

"Такође, прегледом породичне куће у којој борави Н. Н. полиција је пронашла мању количину прашкасте материје за коју се сумња да је амфетамин и мању количину марихуане, па ће против њега бити поднета и кривична пријава за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога", додаје се у саопштењу. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Kрагујевцу.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се