Ухапшен запослени у Градској управи Суботице, сумња се да је нелегално издавао дозволе за такси

Полиција је ухапсила мушкарца, запосленог за правне послове у области саобраћаја у Градској управи Града Суботица, због сумње да је злоупотребио положај неовлашћеним коришћењем поверених печата и факсимила да би издавао дозволе за такси.

Ухапшен Ј. С. (1980) осумњичен је да је прекорачењем граница свог службеног овлашћења, за 15 предузетника и једно правно лице, уз неовлашћено коришћење поверених печата и факсимила, издао решење за добијање дозволе за обављање такси превоза, као и одобрења, без законског основа и мимо знања надређених, саопштио је МУП.

"На тај начин, како се сумња, такси превозницима се омогућавало да тим документима пријаве почетак обављања такси делатности, уграде таксиметар, прибаве таблице са TX словима и тако нелегално отпочну превоз путника", наводи се у саопштењу. 

Ј. С., сумња се, није водио евиденцију о издатим дозволама такси возила и такси возача, због чега није била ажурирана база такси превозника, те је на тај начин премашен прописан број такси превозника на територији овог града.

Осумњичен да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, уз кривичну пријаву, приведен је надлежном тужилаштву.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара