Читај ми!

УКП у међународној акцији – две особе ухапшене у Аустралији, заплењено 98 килограма метамфетамина

Припадници УКП, заједно са Аустралијском федералном полицијом, учествовали су у међународној акцији у оквиру које је аустралијска полиција у Мелбурну запленила 98 килограма метамфетамина и ухапсила две особе.

МУП је саопштио да су припадници УКП-а у претходном периоду прикупљали обавештајне податаке о активностима међународне организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем великих количина наркотика са територије Авганистана до лука Сиднеј и Мелбурн у Аустралији.

"Након интензивне и континуиране међународне полицијске сарадње између МУП-а, УКП СБПОК-а и АФП-а, Тим за борбу против наркотика полиције у Дубаију открио је метамфетамин који је био сакривен у пошиљци са пољопривредним машинама, у погонским деловима, на броду који је кренуо за Мелбурн у октобру ове године", саопштено је из МУП-а.

По добијању информације од припадника Службе за борбу против организованог криминала, службеници Аустралијске граничне полиције пресрели су пошиљку када је брод стигао у Мелбурн крајем новембра, наводи се. 

Припадници Викторијанске Радне групе за организовани криминал ухапсили су аустралијске држављане рођене у Ирану, А. Р. К. и А. К. и они се сумњиче за покушај кријумчарења.

У саопштењу МУП-а се истиче да је ова акција је потврда да припадници Службе за борбу против организованог криминала УКП континуирано и са успехом раде са домаћим и међународним партнерима како би се спречили покушаји организованих криминалних група.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара