Читај ми!

Приведен власник сплава "Картел", још троје осумњичено за изазивање опште опасности

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, полицијски службеници МУП-а, УКП-а, Одељења за истрaживање експлозија, пожара и хаварија и Одељења за увиђајно-оперативне послове, утврдили су идентитет четири лица, односно власника сплава "Картел" који је потонуо у ноћи између 23. и 24. децембра, као и других одговорних лица за која постоји основ сумње да се у њиховим радњама стичу сви битни елементи кривичног дела Изазивање опште опасности.

Након прикупљања потребних обавештења, увида у расположиви видео-запис, те на основу других расположивих доказа изведених у досадашњем току предистражног поступка, утврђено је да постоји основ сумње да се у радњама В. М., А. Е., М. М. и Н. Б. стичу сва битна обележја наведеног кривичног дела, саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва у Београду.

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, одређено је задржавање осумњичених В. М., А. Е., М. М. и Н. Б. у трајању од 48 часова, у ком периоду ће осумњичени бити саслушани, те ће након изношења њихове одбране тужилаштво донети одлуку да ли постоји неки од законских основа да се према неком од осумњичених предложи одређивање притвора.

Даље у току доказног поступка биће наложено вештачење у оквиру ког ће вештак дати свој налаз и мишљење на основу расположивих доказа као и прегледа објекта, те бити испитани оштећени и изведени докази на основу којих ће бити утврђено колика је висина имовинске штете која је наступила услед критичног догађаја, те да ли су нека лица задобила повреде критичном приликом, као и прибавити медицинску документацију како би се утврдила врста и тежина повреда које су евентуално задобили учесници предметног догађаја приликом потонућа сплава.

Ово тужилаштво је наложило полицијским службеницима и да утврде да ли је критичном догађају, односно потонућу сплава "Картел“ претходила туча, те да се утврди идентитет лица која су учествовала у тој тучи, као и да ли су приликом туче нека лица задобила повреде, те врсту и тежину евентуално задобијених повреда.

Након прикупљања свих расположивих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања, тужилаштво ће донети одлуку о даљем поступању у овој кривичноправној ствари, навело је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.

недеља, 14. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару