Читај ми!

Суђење за убиство Оливера Ивановића, приказани снимци са надзорних камера седишта ГИ СДП

У наставку суђења за убиство Оливера Ивановића прегледани су снимци са надзорних камера куће, односно седишта Грађанске иницијативе СДП-а у Косовској Митровици. На снимцима се види ситуација 10 минута након убиства, односно да његово тело лежи на путу, на улазу у двориште седишта иницијативе.

Тужилац у случају убиства Ивановића, након више неуспелих покушаја на претходним рочиштима, успео је да емитује видео-снимке на којима је утврђено да је последњи са камера на згради странке, забележен у вечерњим сатима 4. јануара 2018. године, а наредни почиње десетак минута након убиства 18. јануара.

На снимку након убиства, види се интервенција полиције и долазак Хитне помоћи.

Према речима тужиоца Бурима Черкинија, камере нису снимале пре убиства, а у тренутку када су камере прорадиле, већ се види како Ивановић лежи на земљи.

Време на видео-снимку је, према Тужилаштву, 9.27 минута, али је тужилац нагласио да је према експертима реално време 8.17 минута, што је сат и 10 минута заостатка.

Наредно рочиште, које је заказано за 20. децембар, наставиће се са извођењем доказа, односно снимака које је тражила одбрана.

На рочишту у Основном суду у Приштини саслушан је претходно сведок одбране, којег је предложио Раде Басара, са иницијалима Н. С.

Сведок је одговарао на питања о начинима рада и функционисања полицијских станица у Митровици, на дан када се десило убиство.

Ако се двојици сведока које је предложио Раде Басара уруче позиви, биће саслушани на наредном рочишту.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.

Оптужени су Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Њима се на основу треће оптужнице на терет ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије