Читај ми!

Суђење Беливуковој групи, преслушани снимци разговора оптуженог и супруге убијеног Радојевића

У Специјалном суду данас је преслушавањем снимака настављено суђење организованој групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

У судници је преслушан снимак разговора оптуженог Н. Л. и ванбрачне супруге убијеног Здравка Радојевића, М. К., која га је оптужила да је умешан у убиство њеног супруга.

Н. Л. је, како се чује на снимку, бурно реаговао на то тврдећи да је он Радојевића гледао као брата и да су му он и "Биба" били једини прави пријатељи.

М. К. је, на аудио-снимку, рекла да је била са адвокатима у полицији и да је чула да је Н. Л. главни осумњичени у вези са нестанком Радојевића.

Чује се и како је Н. Л. рекао М. К. да јој је већ објаснио коме се замерио.

Такође, чује се како М. К. говори Н. Л. да је Радојевића "одвео мечки на рупу" и да је он последњи видео Радојевића.

Следећи разговор је Н. Л. водио са супругом Радојевићевог покојног брата, а на којем Н. Л. прича о Радојевићевом нестанку, његовом сину и М. К., која је напала њега да је крив за убиство Радојевићево.

Н. Л. на том снимку каже како чује приче да је Радојевића негде неко видео, да је жив да би на крају рекао, да знајући њега, сумња да је жив, јер би се јавио некоме, као и да не би то урадио сину, да нестане тако, а да се не јави.

Он је током разговора закључио са саговорницом да се М. К. на крају све своди на новац, односно да је брине како ће да препише станове на своје име.

Преслушано је неколико снимљених разговора оптуженог Б. К., на којима се чује да он организује неке мушкарце који треба да постављају транаспаренте и бакље по граду.

Приказани су и други докази, фотографије и вештачења, као и документи са хард дискова који су одузети од М. Т.

Бранилац Н. Л. Далибор Катанчевић рекао је да сви разговори који су преслушани данас у судници, указују да Н. Л. нема никакве везе са Радојевићевим убиством.

Он је предложио да Н. Л. суд укине притвор, о чему ће судија одлучити у петак.

Након паузе судија је одбацила као недозвољен захтев адвоката Николе Јерковића за њено изузеће, наводећи да се очигледно ради о одуговлачењу поступка.

Миљковић је затим навео да су сведоци који су испитани данас потврђују њихове одбране, а не речи окривиљеног-сарадника Срђана Лалића.

На сутрашњем суђењу требало би да се настави испитивање оштећеног И. С. којег су, како се сумња, припадници ове групе отели и неколико дана силовали и мучили.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара