Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за злостављање руске држављанке, опасност да ће њен партнер утицати на сведоке

Против 29-годишњег мушкарца из Београда поднета кривична пријава због сумње да је злостављао и мучио своју 19-годишњу девојку, иначе држављанку Русије.

Осумњичени С. М. (1994) и А. Ц. (2004) два месеца су били у емотивној вези, током које су живели заједно на истој адреси, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.

Сумња се да је 4. децембра С. М. физички и вербално напао А. Ц., која је задобила лаке телесне повреде.

Против С. М. је полиција на Старом граду поднела кривичну пријаву, због сумње да је извршио кривично дело Злостављање и мучење из члана 137 став 2 Кривичног законика.

За осумњиченим је расписана потрага, те му је, по његовом јављању у полицијску станицу, дежурни јавни тужилац одредио задржавање у трајању од 48 сати.

Он је данас саслушан у Првом основном јавном тужилаштву, где је у присуству браниоца изнео своју одбрану и негирао извршење предметног кривичног дела.

Након тога поднет је предлог Првом основном суду у Београду, судији за претходни поступак за одређивање притвора за С. М., јер околности указују на опасност од бекства и утицаја на сведоке.

“У даљем току доказног поступка ово тужилаштво ће испитати оштећену А. Ц., као и друге потенцијалне сведока, наредити судско-медицинско вештачење на околност врсте и тежине повреда које је оштећена задобила критичном приликом, као и на околност механизма настанка истих“, наводи се у саопштењу.

Одлука о даљем поступању биће донета након извођења свих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања.

Будући да осумњичени и жртва нису дуги временски период живели заједно, њихова веза се у овом случају не третира као ванбрачна заједница.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво