Читај ми!

Беливука и Миљковића полиција пратила и прислушкивала пола године пре хапшења

У Специјалном суду у Београду приказане наредбе суда за тајно праћење и прислушкивање припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су били на тим мерама од средине 2020. године.

Припадници групе ухапшени су 4. фебруара 2021. због сумње да су извршили седам убистава, као и за трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

У суду су данас прегледане судске наредбе за тајно прислушкивање и праћење припадника ове групе од октобра 2020. године, наредбе за продужење ових мера и на крају за прекидање праћења и прислушкивања. 

Јуче је приказан део писане документације у судском поступку против припадника групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Наредбе су се односиле на неколико бројева телефона повезаних са оптуженима. Један од оптужених припадника ове групе, Милош Будимир, рекао да од пет бројева који су приказани, он зна само два броја са тог списка, од којих је један његове супруге. 

С обзиром на то да се у једној наредби наводи да је Будимир био у Атини у време убиства Стевана Стаматовића и Игора Дедовића, он се јавио за реч и тражио да се то провери, тврдећи да је тада био код Миљковића.

Миљковић је рекао да не зна чији су се бројеви прислушкивали и да никад није комуницирао са телефона који је користила његова супруга. 

Тврди да не користи телефон већ 15 година јер не верује полицији и тражио је да се издвоје докази који су добијени прислушкивањем собе у хотелу, када је био са породицом на одмору на Дивчибарама, јер сматра да по закону не сме да се озвучи стан, односно место становања.

О овом предлогу ће суд накнадно одлучити. Беливук је препознао на наредби један број који је његова супруга користила, а један је, како тврди, користио он раније јер, као ни Миљковић, не верује полицији. 

Наредба за тајно прислушкивање Беливука донета је 16. јула 2020. године, раније него за остале чланове групе. 

Наредбама је приказано и да су постављене камере на уличну расвету у близини куће у Ритопеку, где су, како се наводи у оптужници, припадници ове групе убијали своје жртве. 

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара