Читај ми!

Сведочење Милене Радуловић и напета атмосфера на суђењу – глумица још једном објаснила зашто Алексића није раније пријавила

Сведочењем глумице Милене Радуловић настављено је суђење власнику студија глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално злостављање више полазница. Оштећена је, између осталог, поновила да силовање није раније пријавила, јер се плашила и зато што јој је Алексић показивао да има моћ и да може да манипулише тиме шта је вежба на часу, па ју је, тако тврди, једном приликом пред групом полазника школе и истукао.

Две и по године након што је јавно рекла да ју је учитељ глуме Мирослав Алексић силовао, глумица Милена Радуловић данас је то поновила и на суду. Више од два сата одговарала је на питања адвоката одбране. Остала је при свему што је и раније рекла тужилаштву.

"Када се први пут догодило, била сам у шоку. Најпре сам себи покушавала да оправдам то, рекавши да је вероватно у питању неки тест. Како се слична ствар није понављала неколико часова, била сам уверена да је у питању тест да види да ли сам довољно јака. Онда се поновило. Била сам уплашена и осећала сам да ме је издао човек којем сам веровала и кога сам поштовала", рекла је Милена Радуловић.

Aдвокат оштећене Југослав Тинтор каже да је сведочење било потресно.

"Изјашњавала се у вези са детаљима у крцатој судници, што свакако није лако. Милена је данас одговорила на сва питања која су јој постављена јасно, одређено, и на суду је да цени и сагледава све друго", додаје Тинтор.

Напета атмосфера на почетку суђења

Почетак суђења обележила је и напета атмосфера – између председника судског већа Зорана Божовића и адвоката одбране Зорана Јаковљевића, због склоности браниоца да износи и личне коментаре.

Два пута је направљена пауза. Одбијен је предлог одбране да Милена изнесе исказ у целости.

"Предлог да Милена Радуловић у целости без ометања изнесе свој исказ дао сам мотивисан потребом да се у овом кривичном поступку испоштује начело непосредности, а то значи да судија и чланови судског већа нису били присутни у моменту када је Милена Радуловић у јануару 2021. године дала своју изјаву", каже Јаковљевић.

Милена Радуловић ће наставити сведочење на наредном претресу 19. октобра.

Она је прва оптужила Мику Алексића за сексуално злостављање, а убрзо се оптужбама придружила Ива Илинчић, и још пет девојака.

Алексић је ухапшен 16. јануара 2021. Више од шест месеци провео је у затворском притвору, још толико у кућном уз наногицу, након чега је пуштен да се брани са слободе.

среда, 04. октобар 2023.
22° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"