Читај ми!

Припремно рочиште против Слађана Трајковића одложено по други пут

У Основном суду у Приштини ни у другом покушају није одржано припремно рочиште против Слађана Трајковића из Северне Митровице по тужби специјалног тужилаштва да је од 1998. до 1999. године наводно починио ратни злочин на КиМ.

Адвокат Дејан Васић, бранилац Слађана Трајковића није пристао да тужилац прочита оптужницу док му не буду достављени сви списи тужилаштва из истраге вођене против његовог брањеника.

Стога је изостало и изјашњавање Слађана Трајковића по наводима оптужнице а следеће рочиште заказано је за 11. Септембар.

И претходно, прво рочиште протекло је у истом тону, јер је адвокат Васић и тада тражио комплетне списе тужилаштва. За разлику од првог, данашње рочиште било је затворено за медије, а судија је одлуку образложила наводном заштитом оштећених у случају.

Васић тврди да је судија незаконито данашње рочиште затворила за јавност, и по њему "то ће питање бита разматрано некада, када се предмет буде нашао пред Апелационим судом".

"У том смислу мислим да је данас учињена битна повреда поступка, због тога што је вама (новинарима) ускраћено право да пратите оно што се у судници десило а судија је са друге стране забранила да се о томе јавно говори", рекао је Васић.

Супруга оптуженог Сузана Трајковић сматра да одлука судије да суђење затвори за јавност "указује на чињеницу да немају довољно доказа, да се све ради противзаконито и против правно и да је овај случај политичко питање".

"Најгоре у свему овоме је што Слађан испашта ни крив, без икаквог доказа и он и даље лежи и труне у њиховим затворима. Ово је чиста дискриминација. Прво Слађановог браниоца, затим Слађана а и свих нас. Чини се велика неправда за нас као породицу, нас не интересују политичка питања. Слађан је ухапшен због нечијих интереса и надам се да ће то и доказати И могу само да поручим да се плаше Бога", рекла је Сузана Трајковић.

Трајковић је ухапшен 15. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици и од тада се налази у притвору.

Специјално тужилаштво Косова је против окривљеног Слађана Трајковића подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године, у селу Резник у општини Вучитрн и околним селима.

Трајковић је почетком новембра месеца прошле године, заједно са другим колегама, напустио Косовску полицију у знак протеста против насиља које власти у Приштини спроводе над Србима на северу.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво