Читај ми!

Боровић: К. К. потврдио очеву изјаву да је оружје било прописно складиштено

Дечак К. К., који је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар", у Вишем јавном тужилаштву у Београду изјавио да је оружје којим је починио злочин било обезбеђено и да му први контакт са ватреним оружјем није омогућио његов отац, како се спекулисало у медијима, изјавила је очева адвокатица Ирина Боровић.

К. К. се испитује у својству сведока у поступку који се води против његовог оца В. К., осумњиченог да је починио кривично дело тешко дело против опште сигурности.

В. К. се налази у притвору од хапшења 3. маја, истог дана када је К. К. у школи убио девет ученика и радника обезбеђења.

Ирина Боровић је додала да је К. К. приликом саслушања изразио кајање због онога што је чинио.

"Данас је саслушан малолетник поводом чијег се чина, трагичног и страшног, води овај кривични поступак против окривљеног В. К. Детаљно су испитане све околности које могу бити важне за откривање разлога због којих је све ово учинио. Оно што могу да кажем јесте да је потврдио оно што је отац објаснио у погледу начина на које је оружје чувано и складиштено, дакле било је апсолутно обезбеђено. Детаље како је он до оружја дошао не бих могла да кажем", навела је Боровићева.

Пуномоћник оштећених Зора Добричанин рекла је да је договорено да се процес одвија у судници, с циљем да се ни на који начин, било каквим изношењем, не би реметио поступак.

"Ми смо се договорили да се овај процес одвија у судници и то је оно што је интерес овог поступка, да ни на који начин, било каквим изношењем, било ко не би реметио овај поступак. Једино што можемо да вам кажемо то је да данас јесте испитан сведок малолетни К. К.", изјавила је Зора Добричанин.

К. К., син осумњиченог, који у време поменутих радњи није имао навршених 14 година и као такав није кривично одговоран, изјаву је дао у својству сведока у присуству законског заступника, своје мајке, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Испитан је путем видео-конференцијске везе успостављене између здравствене установе у којој се налази на опсервацији и Вишег јавног тужилаштва у Београду.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара