Чистачица пала са седмог спрата зграде Министарства одбране, тешко повређена

Педесетдеветогодишња чистачица Министарства одбране пала је кроз прозор са седмог спрата и тешко је повређена, саопштило је Министарство.

"Приликом радова на редовном хигијенском одржавању зграде Министарства одбране у Бирчаниновој број 5, данас око 10 часова, припадница јединице за одржавање чистоће С. С. (1964) пала је кроз прозор са седмог спрата на плато у нивоу првог спрата", наводи се у саопштењу.

Екипа Хитне помоћи одмах је превезла тешко повређену радницу у Ургентни центар Клиничког центра Србије.

Државни секретар Немања Старовић разговарао је са лекарима те установе, а начелница јединице интензивног лечења Биљана Дамњановић рекла је да је реч о животно угроженом пацијенту са тешким телесним повредама.

Пацијенткиња је, каже, довезена у тешком општем стању, без свести, немерљивог притиска, убрзаног пулса, без диурезе.

"Одмах је интубирана и стављена на машину за вештачко дисање, предузете су одмах интензивне мере реанимације и по успостављању основних виталних параметара упућена је на дијагностику'', рекла је докторка Дамњановић и додала да је од дијагностичких процедура урађен скенер главе, рентген и скенер грудног коша, ултразвук и скенер абдомена, скенер целе кичме и скенер карлице са оба кука.

Према њеним речима, по пристизању резултата прегледана је од стране неурохирурга, хирурга, ортопеда, грудног хирурга, васкуларног хирурга и кардиохирурга..

''Ради се о тешким телесним повредама, пацијенткиња је иницијално збринута у реанимацији. Даље њено лечење се наставља у “шоку Б” Ургентног центра са мултидисциплинарним приступом'', рекла је докторка Дамњановић.

Немања Старовић је рекао да су надлежни органи извршили увиђај на самом месту несреће.

"Оно што је сада заиста најбитније, то је да се сви молимо за опоравак наше колегинице и да имамо велику веру у стручност и посвећеност лекара Ургентног центра за које сам сигуран да ће учинити све што је у њиховој моћи да сачувају њен живот'', рекао је Старовић, а саопштава Министарство одбране.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво