Одложенo суђењe у случају убиства Оливера Ивановића, није се појавила Милена Поповић

Милена Поповић, партнерка убијеног Оливера Ивановића, није се појавила како би сведочила на рочишту у процесу суђења групи оптуженој за помагање у убиству. Као разлоге одсуствовања у одговору Судском већу навела је политичку и безбедносну ситуацију на КиМ, предложивши да буде испитана путем видео-линка.

Одложенo суђењe у случају убиства Оливера Ивановића, није се појавила Милена Поповић Одложенo суђењe у случају убиства Оливера Ивановића, није се појавила Милена Поповић

Судско веће Основног суда у Приштини одлучило је да Милену Поповић још једном позове да сведочи на суђењу, и да ће се за уручивање позива обратити за међународну правну помоћ.

Адвокат Дејан Васић, бранилац оптуженог Драгише Марковића изјавио је по одлагању  рочишта да није оптимиста да ће приступање међународној правној помоћи бити ефективно.

"Ово је четврта година како радимо на овом предмету. Колеге, веће и ја смо поприлично уморни. Та сведокиња се не одазива већ дужи временски период. Велики број главних претреса је био одложен због њеног изостанка. Тужилац се напослетку сложио да је тај сведок мање важан, те да је довољно да прочита њену претходну изјаву. С тим сам се сложио и ја", изјавио је адвокат Дејан Васић, бранилац једног од оптужених.

Додао је да су неки од колега ипак били мишљења да би било добро да се још једном покуша позивање овог сведока преко међународне правне помоћи након чега ће се, уколико се не буде одазвала, вероватно од тог сведока одустати.

Васић је истакао да је остало још врло мало посла у процесу – још два сведока која је предложила одбрана и да након саслушања  осумњичених у јуну предмет би требало буде затворен у првостепеном поступку.

Рочиште планирано за сутра је одложено. Нова рочошта заказана су за 25, 26. и 29. мај.

Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић, Раде Басара и Жарко Јовановић терете се за кривична дела учешће или организацију криминалне групе, злоупотребу службеног положаја и овлашћења, помоћ у извршењу кривичног дела тешко убиство, неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности у саизвршилаштву и манипулација доказима у саизвршилаштву.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са више хитаца у леђа, док је улазио у просторије своје странке у Косовској Митровици.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи