Читај ми!

Суђење Беливуковој групи, окривљени сарадник наставио са излагањем

У Специјалном суду у Београду је настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, ношење и држање оружја, трговину дрогом, отмицу и силовање. Окривљени-сарадник Бојан Хрватин, који се нагодио да за казну затвора прича своја сазнања о злочинима, наставио је са својим излагањем. Судско веће одбило је предлоге одбране за укидање притвора за више оптужених. Суђење се наставља 13. марта.

Бојан Хрватин у наставку суђења криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, тврдио је да је Горана Величковића убио Миљковић, као и да је он за ту ликвидацију добио 10.000 евра, као и остали припадници који су учествовали у тој отмици и убиства.

Хрватин је, такође, детаљно описао отмицу и убиство Николе Митића кога су, како је објаснио припадници затекли да прати Беливука и Миљковића. Миљковић је Митића, навео је Хрватин зауставио, ударио, док су га други припадници отели и одвели у кућу у Ритопику.

Окривљени-сарадник тврди да није учествовао у убиству Митића, што је на неки начин замерио припадницима и рекао да хоће и да учествује у убиствима.

Хрватин је рекао да су Беливук и Миљковић отишли у Црну Гору где су убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а отели Милета Радуловића, званог Капетан са чијег телефона су намамили Лазара Вукићевића. 

Навео је и да оптужени Марко Будимир није хтео да убије свог кума Здравка Радојевића, због чега је то урадио Беливук. 

О убиству Александра Глигоријевића, Хрватин је рекао да је да су га припадници  убили јер су сумњали да планира ликвидацију Беливука.

Хрватин тврди и да су за трговину марихуане "главни" били Милош и Марко Будимир, док су се Беливук и Миљковић бавили трговином кокаина.  

Судско веће одбило је предлоге одбране за укидање притвора за више оптужених. Одбијени су предлози адвоката Алексе Дуњића, Милована Тадића, Алексе Стошића, Александра Вучељића, Немање Лакићевића. Суђење се наставља 13. марта.  

Након Хрватина, очекују се излагања окривљеног-сарадника Николе Спасојевића.

Беливук: Нисам претио пуномоћници жене Величковића 

Пуномоћница оштећене жене Горана Величковића је судији рекла да Беливуку скрене пажњу, јер јој упућује "непријатне и узнемиравајуће поруке", након чега је судија одредила паузу.

Вођа организоване криминалне групе Вељко Беливук је, међутим, изашао за говорницу тврдећи да није претио пуномоћници оштећене жене Горана Величковића, тврдећи да је реч о "јефтином публицитету".

Пуномоћница Величковићеве је након тога предложила судији да прегледа видео-снимке са надзорних камера у судници и утврди шта јој је Беливук показивао. 

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару