Читај ми!

Лалић о аутомобилима које је користила Беливукова група, приказано 55 возила

У Специјалном суду у Београду предочавањем фото-документације МУП-а окривљеном-сараднику Срђану Лалићу, настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за седам убистава, незаконито држање и ношнеје оружја, трговину дрогом, отмице и силовање.

Лалићу су показане фотографије аутомобила за које се сумња да су их користили припадници групе, а он је препознао црни аутомобил марке "шкода суперб" наводећи да су њега возили припадници обезбеђења Беливука и Миљквоића.

Затим је за црни "ауди а4" рекао да мисли да је тим аутомобилом праћен Лазар Вукићевић, док је "опел астру" означио као аутомобил оптуженог Влада Драганића.

Бели "рено" су, према Лалићевим тврдњама, припадници користили за пратњу припадника супарничке групе, а за црног блиндираног "бе-ем-ве" Лалић је рекао да су њиме ишли у Ритопек и да је коришћен приликом отмице Милана Љепоје, додајуци да је препознао у том аутомобилу кључ од своје гараже.

Лалић је препознао и џип марке "шкода", наводећи да су га кориситли Беливук и Миљковић, и он са њима дан пре отмице Љепоје.

Такође, препознао је и блиндирано возило "мерцедес" које је према његовим речима припадало Марку Будимиру, док је блиндирани "бе-ем-ве" припадао његовом брату Милошу Будимиру, а како је Лалић појаснио то возило је узето од Љубомира Лаиновића.

Лалић је за црног блинидраног "аудија" рекао да припада Беливуку, док је за бели "мерцедес ГЛЕ" рекао да је узет од Здравка Радојевића.

Супруга Марка Будимира је према Лалићевим речима возила бели џип марке "ранге ровер", док је Миљковићева супруга возила такође белог "бе-ем-ве-а".

У наставку суђења Лалићу су приказане фотографије на којима је 55 аутомобила и један мотор.

Jедан од оптужених вођа ОКГ Марко Миљковић постављао je питања окрвиљеном-сараднику Срђану Лалићу о кући у Ритопеку, где су припадници, према наводима из оптужнице, убијали припаднике супарничког клана.

Миљковић је, поред осталог, питао Лалића и како се покреће индустријска машина за млевење меса, те чему служе дугмићи на контролној табли.

Одговарајући на Миљковићева питања да ли је некада чистио оружје и које, Лалић је рекао да је заједно са оптуженим Владом Драганићем чистио пиштољ убијеног Лазара Вукићевића.
Након паузе коју је судија одредила, Лалића ће испитивати вођа клана Вељко Беливук.  

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару