Читај ми!

Суђење групи Беливук-Миљковић, настављено испитивање Лалића

Припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића настављано је суђење за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање. Окривљени-сарадник Срђан Лалић је, одговарајући на питања Беливука, описао кроз какву тортуру је пролазио убијени Лазар Вукићевић. Лалић је, такође, оптужио Беливука за убиство Адиса Спахића у Црној Гори. Адвокати траже укидање притвора појединим припадницима Беливукове групе.

Срђан Лалић је на суђењу у Специјалном суду рекао да је ЛазарВукићевић, када је доведен у кућу у Ритопеку, био толико претучен да су му "кости прстију виделе".

Вукићевић је крварио из ране на глави више од два сата, након чега су га, према речима Лалића, припадници групе поливали водом из црева покушавајући да га поврате.

Причајући о убиству Александра Шарца, Лалић је навео да мисли да је убијен 17. октобра, када је Лалић са још неким припадницима био у иностранству.

Беливук је, затим, од Лалића тражио да реконструише отмицу Николе Митића, те га је испитивао где је Митић први пут уочен, у којим колима и којом рутом су га пратили.

Лалић је испричао да није видео тренутак када ју припадници групе отели Митића и убацили га у возило, већ само припаднике како улазе у аутомобил, додајући да је тада Беливук јавио преко криптоване апликације "Скај" да је особа отета и да сви иду у "базу", како су припадници групе звали просторију на стадиону ФК Партизан.

Причајући о Вељку Бановићу званом Вотка, блиском сараднику Луке Бојића, на питање Беливука зашто је рекао да је Вотка нажалост наиван, ако Вотка планирао Лалићево убиство, он је рекао "сад жалим за многим ставрима".

Лалић је поновио да је видео фотографије убијених Љубомира Лаиновића и Јоке, додајући да су Лаиновићу пуцали у главу.

Окривљени-сарадник је испричао да је "Риста", који је такође, како се сумња, убијен од стране "кавачког клана", убијен у Истанбулу и да је сигуран да је то Риста Мијановић који је нестао пре две године.

Турска полиција је пронашла слике мучења Мијановића.

Лалић је испричао и да је оптужени Небојша Јанковић планирао да побегне из земље, али га је Беливук убедио да то не уради.

Када су након објављивања рата мафији од стране председника Србије Александра Вучића, припадници ове групе побегли у Турску, тамо их је сачекао и сместио припадник "кавачког клана" Радоје Живковић са девојком из турске Ајшом. 

Лалић Беливуку: Убио си Адиса Спахића у Црној Гори

Причајући о убиствима у Црној Гори, Беливук је питао Лалића како је могао да тврди да је Беливука, Марка Миљковића и Небојшу Јанковића тамо срдачно дочекао мушкарац "Зема" када није томе присуствовао, на шта му је Лалић одговорио да су му то они испричали.

Лалић је рекао да је Беливук убио Адиса Спахића у Црној Гори, када је убијен и Дамир Хоџић, а Миле Радуловић звани Капетан отет.

Беливук је почео  испитивање постављањем питања Лалићу о планирању убиства Горана Величковића, а Лалић је тврдио да је његова отмица била детаљно испланирана.

Раније је испричао да је окривљени-сарадник Бојан Хрватин Величковића довезао до њиве кукуруза, након чега су га припадници отели и одвели у кућу у Ритопеку где је касније убијен.

Беливук је Лалића питао како је могуће да индустријска машина за млевење меса може да меље кости, али не може косу, на шта је Лалић одговорио да су кости еластичније од косе.

Лалић је раније испричао да су приликом уклањања тела морали да скидају косу својих жртава јер се коса заглави у машини. 

Адвокати траже укидање притвора

Неколико адвоката припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића затражило је да се њиховим брањеницима укине притвор.

Адвокати Александра Вучељића, Алексе Стошића, Милована Тадића, Алексе Дуњића, Алексе Шејића и Владимира Грека су од суда затражили да њихови брањеници буду пуштени из притвора или да им се одреди блажа мера.

Поступајући тужилац је предложио да суд одбије све предлоге за укидање притвора, јер како је рекао, разлози за одређивање притвора и даље постоје.

Окривљени-сарадник Лалић је одговарајући на питања пуномоћника оштећених Ивана Нинића рекао да је вођа "кавачког клана" Радоје Звицер Беливуку и Миљковићу након што су изашли из притвора због убиства Властимира Милошевића дао 50.000 евра да "стану на ноге".

На питање да ли има сазнања о планирању атентата и на неког члана породице председника Србије Александра Вучића, такође, рекао је да нема таква сазнања.

Судија је најавила да ће на следећем суђењу Лалићу бити предочена фото-докуметација о којој ће се изјашњавати. 

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару