Читај ми!

Једномесечни притвор хранитељки паса који су усмртили Владана Радосављевића

Основни суд у Младеновцу одредио је притвор до 30 дана В. М. Она се терети да 4. јануара у Великој Иванчи није обезбедила кавез са псима који су касније тог дана насмрт изуједали Владана Радосављевића (62).

Притвор осумњиченој В. М. одређен је како не би утицала на сведоке, наводи Танјуг.

Више јавно тужилаштво у Београду претходно је саопштило да је у Основном јавном тужилаштву у Младеновцу саслушана В. М. (50). Том приликом изјавила је да не признаје кривично дело.

После тога тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Основног суда у Младеновцу да осумњиченој одреди притвор да не би утицала на сведоке и због узнемирења јавности.

Према наводима оптужнице, осумњиченој се на терет ставља кривично дело тешка дела против опште сигурности извршено из нехата, а за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Према наводима кривичне пријаве, В. М. је била задужена да у Великој Иванчи у дворишту куће М. С, која је на привременом раду у иностранству, обилази и храни три пса мешанца.

Сумња се да је 4. јануара око 9.30 нахранила псе, али их није затворила у метални бокс који је предвиђен за њихов смештај, већ их је оставила да слободно шетају по дворишту.

Како су били без надзора, пси су изашли на улицу Мељанско брдо бб и око 12.30 напали новинара Владана Радосављевића и изуједали га по доњим екстремитетима, услед чега је преминуо на лицу места.

После тога пси су изуједали и његову супругу О. Р. која је задобила лаке телесне повреде након чега је смештена у Ургентни центар.

Потом се на лицу места појавила и В. М. умирила псе и затворила их у метални бокс. Касније у присуству полиције преузела их је служба зоохигијене.

Утврђено је да пси нису били прописно обележени али су носили огрлице са бројевима мобилиних телефона М. С. и њене ћерке.

Иначе, против М. С. је већ у току кривични поступак пред Основним јавним тужилаштвом у Младеновцу због сумње да је извршила кривично дело изазивање опште опасности, јер су исти пси напали девојчицу и нанели јој лаке телесне повреде 1. новембра 2022, у селу Неменикуће у Сопоту.

В. М. je задржана у четвртак по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, које је одмах наложило Основном јавном тужилаштву у Младеновцу да истражи све околности овог догађаја, као и да се обави обдукција покојног Радосављевића.

Пси који су изуједали новинара Владана Радосављевића смештени у карантин "Ветерине Београд" где ће месец дана бити на опсервацији након чега ће, према речима директора те установе Будимира Грбића, суд донети одлуку да ли се ради о природно агресивним псима.

Како стручњаци истичу, да би спречили овакви случајеви потребна је превенција и едукација. Поручују да се не треба плашити паса, већ неодговорних власника

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи