Читај ми!

Тужилац наредио истрагу против осумњиченог за тероризам ухапшеног у Бујановцу

Тужилац за организовани криминал донео је наредбу о спровођењу истраге против А. Б, рођеном у Подујеву, који је ухапшен у Бујановцу због сумње да је извршио кривично дело тероризам.

Тужилаштво у саопштењу наводи да се истрага спроводи због постојања основане сумње да је А. Б. извршио кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346 став 2 Кривичног законика и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Како се наводи, А. Б, који је држављанин Србије, је организовао организовану криминалну групу чији су припадници постали за сада више неидентификованих НН лица из Србије и других држава у окружењу.

Он је у периоду од почетка године до 27. децембра организовао набавку веће количине ватреног оружја, муниције, експлозивних материја и млинско-експлозивних средстава, а које је заједно са другим НН припадницима организоване криминалне групе преносио у за то унапред припремљеним возилима.

Оружје су припадници групе складиштили на скривеним локацијама, а потом би осумњичени А. Б. проналазио купце, а припадници ове организоване криминалне групе су део оружја транспортовали до купаца у централном делу Србији и АП КиМ, као и у земље у региону и Западној Европи, ради њихове продаје.

Осумњичени А. Б. је након претходног договора са за сада неидентификованим купцима дана 27. децембра 2022. године заједно са другим осумњиченим лицима, са непознате локације на територији Србије у преподневним часовима преузео веће количине ватреног оружја, муниције, експлозивних материја и млинско-експлозивних средстава које су спаковали у једну већу торбу црне боје, које је осумњичени по унапред припремљеном плану превезао на подручје Бујановца, са намером предаје НН купцима.

Торбу је у Бујановцу сместио у пртљажник моторног возила марке "БМW", које је по његовом налогу истог дана довезао НН припадник група са намером да се у погодном тренутку изврши примопредаја са НН купцима, а која је спречена лишавањем слободе А. Б.

У пртљажнику је пронађено осам аутоматских пушака, једна малокалибарска пушка са оптиком и пригушивачем, аутоматски пиштољ "шкорпиони" са пригушивачем, дванаест оквира за аутоматске пушке, један тромблонски наставак за аутоматску пушку, три тела бомбе М 75, црне боје, три упаљача са кашиком и осигурачем за бомбе М 75 и 272 комада муниције различитог калибра.

Након саслушања тужилац за организовани криминал предложило је судији за предтходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се А. Б. одреди притвор.

Припадници Безбедносно-информативне агенције, УКП и СБПОК Министарства унутрашњих послова, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, у координисаној акцији ухапсили су јуче у Бујановцу А. Б, албанске националности.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи