Читај ми!

После пожара у центру Београда, станари се жале на непријатна испарења

После пожара који је синоћ избио у напуштеним објектима у Булевару деспота Стефана, у центру Београда, станари се жале на непријатна испарења хемикалија. МУП демантује да је у објекту складиштен штетни отпад.

Велики пожар избио је у напуштеном објекту у Булевару деспота Стефана у центру Београда синоћ око 19 часова.

Интервенисао је 31 ватрогасац са 13 возила.

Како преноси Фонет, реч је о напуштеним зградама фирме за производњу медицинских уређаја "Сутјеска" и ИЦН Галеника. Јутрос је дошло и до непријатних испарења.

Према речима станара у Булевару деспота Стефана, они једва дишу.

"Не отварамо прозоре, али нам ни то не помаже. Непријатна испарења хемикалија се и даље осећају, уплашени смо за здравље", рекао је Фонету један станар.

Он је додао да их нико није обавестио на опасност.

"Надлежни нас нису ни у новембру (када је избио први пожар), ни јуче обавестили о томе шта тачно удишемо, које хемикалије. У нормалним земљама за овакав акцидент постоје протоколи да се грађани упозоре", закључио је овај станар у разговору за Фонет.

На лицу места забележено је да из зграда избија дим беле и црне боје.

МУП демантује да је у објекту складиштен штетни отпад

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије саопштио је раније да у напуштеној фабрици у Булевару Деспота Стефана у Београду у којој је синоћ избио пожар није било штетног отпада и да су нетачне информације које су о томе пласиране у јавности.

"Мерењем специјалним уређајима није детектовано присуство опасних материја, а наведени објекат није био намењен за њихово складиштење. Такође, овај објекат није био намењен за обављање технолошких процеса у коме би биле присутне опасне материје", истиче МУП у саопштењу.

Галеника: Немамо објекте у тој згради 

Галеника а.д. Београд саопштила је да зграда у којој је синоћ нажалост избио пожар, у Булевару Деспота Стефана у Београду, није у власништву компаније Галеника.

Компанија Галеника не поседује никакве објекте у тој згради, наведено је у саопштењу. Наведено је у саопштењу и да је то бивши текстилни комбинат Сутјеска, где се својевремено налазила и лабораторија компаније ИЦН Галеника - која нема никакве правне, ни наследне везе са компанијом Галеника а.д. Београд. 

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи