Читај ми!

Укинута пресуда осумњиченом за убиство раднице на бензинској пумпи, понавља се суђење

Апелациони суд у Београду укинуо је део првостепене пресуде којом је М. С. осуђен на казну затвора од 30 година због убиства раднице бензинске пумпе Кристине Капланов и рањавања радника Д. С. и наложио да му се понови суђење пред потпуно новим судским већем Вишег суда у Београду.

Истом одлуком Апелациони суд је потврдио део првостепене пресуде којом С. Р. осуђен на казну кућног затвора од годину дана уз електронски надзор због извршења кривичног дела непријављивање кривичног дела и учиниоца.

Осумњиченом М. С. је продужен притвор до даље одлуке првостепеног суда.

У образложењу одлуке којом је усвојена жалба његовог браниоца, Апелациони суд наводи да је битно утврдити како је М. С. био обучен те вечери ради провере одбране окривљеног, као и исказа оштећеног Д. С, који је том приликом рањен, а на којим доказима је у највећем делу заснована првостепена пресуда.

Такође, другостепени суд је оценио да је непотпуно утврђено како је оштећени Д. С. задобио повреде.

Основано се жалбом браниоца указује да првостепени суд није образложио који закон је применио у конкретном случају, јер је у тренутку извршења кривичног дела дошло је до измене Кривичног законика.

Апелациони суд даље наводи да је неопходна и реконструкција догађаја, односно да се створе услови као у време извршења овог кривичног дела, да би се на несумњив начин утврдиле позиције свих лица која су била присутна критичном приликом.

Такође је наложио да се судски вештак изјасни о задобијеним повредама оштећеног Д. С, те да се одреди судско вештачење снимака видео камере из списа.

М. С.  је, како се сумња, 25. маја 2017. године приликом пљачке бензинске пумпе у Великом Мокром Лугу убио радницу Каплановић, када је рањен и Д. С.

На терет му се ставља кривично дело тешко убиство у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда и кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи