Читај ми!

Локализован пожар у Крушевцу, у току догашивање

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, локализовали су пожар који је избио у кинеској робној кући у центру Крушевца. Нема повређених. У току је догашивање пожара, наводи МУП.

Превентивно су евакуисани грађани из околних објеката, а ватрогасно-спасилачке екипе су правовременом реакцијом спречиле ширење пожара у којем није било повређених особа, саопштио је МУП.

Изгорео је читав кинески тржни центар који је био на другом и трећем спрату објекта, а ватрогасци су успели да спрече ширење пожара. 

У интервенцији је учествовало девет возила са 33 ватрогасца-спасиоца из Крушевца, Трстеника и Ћићевца, као и индустријске ватрогасне јединице из "Трајал корпорације", предузећа "Cooper tires" и "Рубина".

"С обзиром да се ради о најјужем градском језгру где је сконцентрисан велики број људи, радило се на брзој евакуацији свих грађана како не би дошло до повређивања. У овом тренутку, оштећене су једино просторије робне куће 'Youmart', све остале просторије које се налазе у згради робне куће су заштићене и успели смо да пожар локализујемо", каже Иван Миленковић, начелник МУП Крушевац.

Начелник одељења за ванредне ситуације у Крушевцу Александар Лазаревић истиче да објекат, у овом тренутку, није безбедан.

"Молио бих грађане да у наредном периоду знају да је главна улица затворена, док се не стекну услови за безбедан пролазак возила, такође и пешака непосредно поред робне куће", поручује Лазаревић.

Колика је материјална штета на објекту који има 1.600 квадрата знаће се након истраге, као и узрок великог пожара.

Зграда у којој је избио пожар је из 1938. године. То је некадашња зграда Трговачке омладине, саграђена из два крила. У једном је стамбена зграда, а у другом Културни центар и дописништво РТС-а, Крушевачко позориште, банка и више продајних објеката.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи