Читај ми!

Велики пожар у робној кући у центру Крушевца, евакуисани и станари стамбене зграде

Велики пожар избио је јутрос у центру Крушевца. Гори бивша "Трајалова" робна кућа, у којој је сада кинески тржни центар. Сви су на време евакуисани па повређених, како РТС незванично сазнаје, нема. Ватром је угрожено неколико хиљада квадрата. У једном делу објекта је стамбена зграда, а у другом Културни центар и дописништво РТС-а, Позориште, банка и више продавница. Објекат је обезбеђен, али постоји опасност од урушавања фасаде.

У робној кинеској робној кући "Youmart" у Видовданској улици у центру Крушевцу, јутрос око 8 часова, када су радници дошли на посао, избио је пожар.

Према информацијама које је РТС добио из Полицијске управе Крушевац, пожар је избио на трећем спрату робне куће одакле се проширио на кровну конструкцију која је потпуно изгорела.

По пријему информације о избијању пожара евакуисани су сви станари зграде "Чешаљ" која је у десном крилу објекта, а захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца пламен није захватио ниједан стан, као ни просторије крушевачког Позоришта и дописништва РТС-а.

Објекат је обезбеђен, али постоји опасност од урушавања фасаде.

Очекује се да пожар, чији је узрок још увек непознат, ускоро буде локализован, а по завршетку гашења биће направљена и прва процена причињене материјалне штете.

На гашењу пожара ангажоване су све расположиве екипе Ватрогасно-спасилачке јединице Крушевац, Полицијске управе и сви привредни субјекти који су то могли на позив Градске управе, која ће у току дана издати решење о забрани саобраћаја и кретања за пешаке овим делом Видовданске улице, до потпуног обезбеђења објекта од пада фасаде.

Зграда у којој је избио пожар је из 1938. године. То је некадашња зграда Трговачке омладине, саграђена из два крила. У једном је стамбена зграда, а у другом Културни центар и дописништво РТС-а, Позориште, банка и више продајних објеката.

уторак, 15. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи