Милојевић: Поступак за гардисте је још код тужиоца

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић указао је данас да за сада не постоји судски предмет поводом убиства двојице гардиста на Топчидеру 2004. године.

"То се ради у тужилаштву и полицији, суд са тим нема ништа, када дође оптужни акт суд ће га сигурно завршити. Да ли ће то бити у кратком року или дужем, али биће сигурно завршен", рекао је Милојевић одговарајући на новинараско питање зашто је тај поступак још увек у предистражној фази.

Објаснио је да у претходном поступку, пре подизања оптужнице, поступа тужилаштво у сарадњи са полицијом, док се суд стара само о заштити људских права.

Данас је навршено 12 година од страдања гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у касарни на Топчидеру.

У току је спровођење истражних радњи против Н. Н. извршиоца које води Више јавно тужилаштво у Београду.

Упитан зашто је застарео дисциплински поступак против бившег (војног истражног) судије Вука Туфегџића који је спровео војну истрагу у случају гардиста, Милојевић је рекао да не зна јер је то било давно, указујући да је тек прошле године тај рок застарелости са годину дана продужен на две године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи