Читај ми!

Предложен притвор за судију Блажића

Тужилац за организовани криминал предложио судији за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду да се према осумњиченима судији Браниславу Блажићу, Зорану Матићу и Ђорђу Матићу одреди притвор ради несметаног вођења кривичног поступка.

После обављених претреса и судијског кабинета, у Тужилаштву за организовани криминал саслушани су осумњичени Бранислав Блажић, судија Вишег суда у Београду, Зоран Матић и Ђорђе Матић, обојица из Београда, на околности кривичног дела трговина утицајем, саопштило је синоћ Тужилаштво, преноси Танјуг.

У саопштeњу које је потписао тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић наведено је да је против осумњиченог Блажића донета наредба о спровођењу истраге због постојања основане сумње да је у периоду од краја априла до половине јуна 2015. године захтевао и примио награду и утицао да се у кривичном поступку против Ђорђа Матића донесе повољна одлука по окривљеног.

Наредба за спровођење истраге је донета и против окривљених Зорана и Ђорђа Матића због сумње да су на име ове услуге дали награду судији Блажићу, у укупној вредности од 1.700 евра.

Судија Вишег суда у Београду Бранислав Блажић ухапшен је јуче због основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем тако што је за новац и друга материјална добра покушао да утиче на исход судског поступка који се води против осумњиченог Ђорђа Матић.

Осим судије, у раним јутарњим сатима ухапшени су и Зоран и Ђорђе Матић и то приликом покушаја да напусте територију Србије на граничном прелазу Хоргош.

У саопштењу полиције се наводи да је постоје основи сумње да је судија Блажић у дужем временском периоду, коруптивним деловањем и коришћењем друштвеног положаја, у намери прибављања противправне имовинске користи за себе примио готов новац и друга материјална добра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи