Читај ми!

Мали Стефан се утопио несрећним случајем

Резултати истраге након обдукције показали су да се Стефан Илић утопио несрећним случајем у каналу реке Караш, сазнаје "Блиц". Тиме је искључена свака могућност да је дечака неко гурнуо у реку или удавио, преноси лист.

Повреде које су откривене на његовом телу настале су највероватније од подводног грања и приобалног шибља у моменту утапања.

Стефан Илић је сахрањен на сеоском гробљу. После вишедневне потраге, у селу данас влада туга.

"Ово је јако велика трагедија. Мени је ово прва генерација и Стефан је био дивно дете", каже учитељица Снежана Јуришић.

И родитељи су, тек након признања Стефановог брата полицији, сазнали шта се догодило.

Стефанова мајка рекла нам је да су Стефан и Урош чували овце, када је једно јагње упало у реку. Стефан је пошао за јагњетом да га извуче, али се и он оклизнуо и упао у Караш

"Он је хтео њега да спасе а и он је исто могао да упадне. И баш су гледали, јако је дубоко. И да је дошао кући да каже, не би могао да се спасе", каже Гордана Илић.

Јуче је после три дана трагања за дечаком, његово тело пронашао у реци мештанин Јован Грујић, свега 400 метара од породичне куће Илића у Банатској Суботици.

Иако се првобитно говорило да је дечак отет, обдукцијом је утврђено да се утопио. Стефанов малолетни брат признао је да је измислио причу о отмици.

Дванаестогодишњи Стефан је у суботу нестао у Банатској Суботици, а полиција је одмах по пријави почела опсежну претрагу тог али и околних места.

Полицијске патроле биле су на свим прилазима Банатској Суботици, детаљно су проверавана сва возила, а у потрагу су се укључили и рониоци Жандармерије који су претраживали реку Караш.

Потрага за дечаком обављена је и у суседним местима, тако да је полиција и у Панчеву и у Белој Цркви испитивала све који су били у било каквој вези са дечаком и његовом породицом.

Сви гранични прелази су строго контролисани, успостављена је сарадња и са румунским колегама, а фотографија са описом дечака била је на свим електронским медијима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи