Читај ми!

Суђење Ивановићу, сведок није видео оптужене на месту злочина

У Основном суду у северној Косовској Митровици настављено је суђење петорици Срба, лидеру Грађанске иницијативе "СДП" Оливеру Ивановићу, бившем начелнику МУП-а, пензионисаном пуковнику Драгољубу Делибашићу, Илији и Небојши Вујачићу и Александру Лазовићу.

Пред судским већем којим председава Роксана Комша сведочио је путем видео-линка из Шведске сведок оптужбе Агон Ајети, братанац Неџмедина Ајетија у чијем стану су у експлозији 3. фебруара 2000. године, погинуле две особе албанске националности, преноси Бета.

Агон Ајети је у време тог догађај имао 12 година и према његовом сведочењу, на лицу места није видео ни једног од петорице оптужених Срба, нити их је познавао, осим Оливера Ивановића, за кога је рекао да га је једном приликом, када је ишао у школу у јужни део видео на мосту у цивилу.

Препричавајући догађај, он је рекао да су пре почетка напада у стан дошла два мушкарца српске националности које је његов стриц Неџмедин иначе радник Службе безбедности, познавао јер их је ословљавао именом. Они су тражили да жене и деца напусте стан.

Агон Ајети је рекао да је пре напада видео групу од двадесетак људи између 20 и 40 година који су били у цивилу и нису били наоружани и да је после одласка те две особе који су били у стану цео догађај трајао од 18 до 23 часа, када их је Кфор евакуисао у јужни део града.

Aјети је изјавио да је од свог стрица Неџмедина прилком евакуације чуо када је рекао да су "ово урадили Оливер Ивановић и Драгољуб Делибашић".

Агон Ајети је рекао да је прва бомба експлодирала на вратима стана, а да је затим чуо хице и још три детонације.

Навео је да је том приликом задобио повреде очију у ушију и да су погинули његов брат од стрица и комшиница.

Тим браниоца оптужених Срба је још једном поновио да је реч о сведоку који није видео оптужене на лицу места и који ништа не зна о догађају.

У досадашњем току судског процеса саслушана су 32 сведока оптужбе и биће испитано још толико.

Суђење се наставља 29. јуна. Против петорице Срба заједничка оптужница је подигнута 11. августа прошле године, којом им се стављају на терет најтежа кривична дела почињена над албанским станоништвом.

На првом рочишту одржаном 18. децембра 2014. године сва петорица оптужених изјаснила су се да нису криви за оптужбе које им се стављају на терет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи