Читај ми!

Ивановић: Сместили ми политиканти из Еулекса

Лидер грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић, који је ухапшен крајем јануара прошле године, истиче да му нису "сместили ни Албанци, ни Срби, већ политиканти из Еулекса".

Иза оптужнице против мене стоји представник Еулекса у тужилаштву који је смислио план и покренуо иницијативу са циљем скретања пажње са сопствене умешаности у још увек актуелну аферу, рекао је Оливер Ивановић за српски Њузвик, преноси Танјуг.

"Међутим, направио је погрешну процену, верујући да ће ме сломити и да јавност у Митровици и на северу Косова неће бити превише заинтересована за овај случај, али и да Влада Србије неће бити превише агилна јер ја нисам члан ниједне странке", објаснио је Ивановић.

Рекао је да је шеф Еулекса очекивао да ни међународни представници у Приштини, али и у европским центрима неће бити превише заинтересовани за овај случај, у чему је погрешио.

"Обавештен сам да је 'додатне доказе' тражио у једној обавештајној служби, па ни то није било довољно. Није простудирао ни записнике из 1999-2000, када су тадашњи међународни судија и тужилац разматрали иницијативу сличног садржаја, али се испоставило да је то била обична политичка интрига", рекао је Ивановић.

Са истом иницијативом, каже, крећу 15 година касније, иако нема никаквих нових доказа.

"Закључак је само један: намера је била да ме политички елиминишу, мада не разумем каква је корист од тога. Нема сумње да су неки други извукли корист из несреће која ми се догодила, али понављам, нису ово смислили ни Албанци, ни Срби, само неуспешни политиканти у Еулексу", подвукао је Ивановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи