Читај ми!

Настављено суђење Мишковићу

Обједињено суђење власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу и осталим оптуженима да су оштетили путарска предузећа и крушевачку фабрики ФАМ, настављено је у Специјалном суду у Београду извођењем писаних доказа.

Прегледани су уговори, записници о контроли рачуна и друга докумантација везана за пословање ФАМ-а, преноси Танјуг.

Да су оштетили ФАМ терете се власник предузећа "Нибенс група" Мило Ђурашковић који је купио ту фабрику, као и његови сарадници.

Ђурашковић и остали оптужени за општећење крушевачке фабрике мазива су махом и на оптужници за оштећење путарских предузећа заједно са Мишковићем и још три оптужена, па им је суђење спојено у исти поступак који је почетком фебруара кренуо испочетка и води га судија Маја Илић.

На оптуженичкој клупи сада су Мило Ђурашковић, Дејан Јефтић, Ристо Ристић, Бора Јелић, Бранислав Јовасовић, Љиљана Костић, Срђан Филиповић, Мирослав Мишковић, Марко Мишковић, Милутин Гашевић, Зоран Михаиловић, Здравко Рашо, Предраг Филиповић, Живојин Петровић и Јадранка Бадрић.

Суђење се наставља сутра саслушањем сведока у вези са оптужбама за ФАМ.

На почетку обједињеног суђења оптужени су се поново изјаснили о кривици пред новим судским већем, негирајући наводе оптужнице.

Против Мишковића и Ђурашковића као и још осам оптужених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Случај ФАМ покренут је пре поступка против Мишковића.

Мирослав Мишковић, његов син Марко и Мило Ђурашковић били ухапшени су у децембру 2012. године.

Пуштени су да се бране са слободе уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи