Читај ми!

Преварио и експлоатисао грађевинске раднике

МУП у Врању поднео су кривичну пријаву против држављанина БиХ због сумње да је "врбовао" осам грађевинских радника из Србије за рад у Русији, који су тамо боравили без докумената о боравку и раду.

Сумња се да је извршио кривично дело трговине људима, тако што је крајем октобра 2013. године, користећи тешку економску ситуацију, "врбовао" раднике, уз обећање добро плаћеног посла у Русији, са обезбеђеним неопходним условима боравка, смештаја и заштите, саоштила је врањска полција, преноси Танјуг.

Такође, сумња се да је злоупотребљавајући статус послодавца непостојећег грађевинског предузећа раднике држао у заблуди, сместио их у радничко насеље у Подмосковљу, "Електростаљ", након чега им је одузео пасоше.

Како се ситиче, радници су без докумената о боравку и раду у Руској Федерацији држани под контролом у ограниченом и обезбеђеном простору, чиме је успостављен однос зависности и однос сличан ропсту, све у циљу експлоатације.

Поред наших држављана сумња се да су радно експлоатисана и четири држављана БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи