Читај ми!

Случај "кантримен", део одбране уложио жалбу

Одбрана Тамаре Богдановић уложила је жалбу на пресуду којом је осуђена на 10 месеци кућног затвора. Богдановићева је једна од девојака које су биле у "кантримену" када је његов возач Марко Милићев изазвао саобраћајну несрећу у којој је настрадао Лука Јовановић.

Пресуду је донео судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду 12. септембра, на основу споразума о признању кривице, који је Тамара Богдановић и још четворо сапутника из "кантримена" закључила са тужилаштвом, преноси Танјуг.

Међутим, бранилац Бодгановићеве, адвокат Рајко Јелушић, рекао је да је поднео жалбу на ту пресуду јер сматра да суд није утврдио да ли је његова брањеница заиста извршила кривично дело које је признала.

Јелушић је подсетио да је споразум потписан без њега као изабраног браниоца (јер је у штрајку), већ у присуству браниоца по службеној дужности. Додаје и да је "очигледно да није било слободне воље" приликом давања таквог признања, те да је спорно и њено одрицање права на жалбу.

Жалба је поднета 19. септембра Вишем суду у Београду и чека се његова одлука.

Осим Богдановићеве, због прикривања Марка Милићева након саобраћајне несреће, на казне кућног затвора осуђено је још четворо сапутника из "кантримена", док се поступак против Милићева и даље води јер њему нагоба није ни нуђена.

Милица Новаковић је осуђена на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневска на по шест месеци кућног затвора.

Бојана Петровић је јутрос почела да служи своју казну пошто су јој службеници Управе за извршење кривичних санкција ставили електронску наруквицу око ноге, којом ће се пратити да ли поштује забрану напуштања стана.

Документација за остале оптужене још није стигла у Управу, тако да још нису у "кућном затвору".

Након што су закључили споразум, суд им је укинуо притвор у ком су били од 18. августа и они су пуштени из Окружног затвора у Београду да до извршности данашње пресуде буду на слободи.

У односу на Милићева, његовог кума Братислава Весовића и таксисту Јанковића, поступак се наставља.

Милићев се на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем и најавио да ће одбрану изнети у присуству свог изабраног браниоца Дејана Ћасића, који је у штрајку.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине у којој се скривао док је био у бекству. Терети за кривично дело "тешко дело против безбености јавног саобраћаја", учињено из нехата и за које му, према закону, прети казна од 1 до 8 година затвора.

Такође, терети се и за кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи, за које је запрећена иста казна.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи