Читај ми!

Пронађена бомба у центру Митровице

У центру северног дела Косове Митровице јутрос је пронађена неексплодирана ручна бомба, јавља Танјугов дописник са лица места.

Полиција је у 8.40 сати контролисаном експлозијом неутралисала пронађену неексплодирану бомбу.

Бомба је пронађена испред једне златаре у улици Иве Лоле Рибара, која је била блокирана за саобраћај и пешаке.

Експлозивна направа је пронађена испред улаза у златару, која је средином маја била на мети двојице пољачкаша који су из ње тада однели накит вредан око 100.000 евра.

Бомба је пронађена у строгом центру града, у близини стамбених зграда, а преко пута једног хотела у Косовској Митровици.

Градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић је апеловао на међународну заједницу да се максимално ангажује како би се превазишли безбедносни проблеми и обезбедили услови за миран и сигуран живот свих грађана у Покрајини.

"У супротном, бојим се да би овакви и слични инциденти поново могли постати свакодневница, што би изазвало додатни страх и узнемиреност код српског становништва и обесмислило све активности у циљу позивања и охрабривања интерено расељених лица за повратак у Покрајину", рекао је Ракић, саопштила је Служба градоначелника за сарадњу са медијима.

Ракић је апеловао на надлежне органе да савесно и одговорно обављају своју дужност и да сходно томе и постигнутим договорима у Бриселу, обезбеде сигурност свим грађанима Косова и Метохије и заштите њихове животе и имовину.

"Нажалост, морам да констатујем да до сада ни у једном случају, када је напад на Србе и српску имовину у питању, није учињено ништа више од увиђаја и констатовања затеченог стања", навео је Ракић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи